Koristeellinen banoffee

Päätin valmistaa tähän suureen koko maailman epätietoisuuteen jotain piristävää ja herkullista. Halusin valmistaa yhden meidän  lasten suosikkipiirakan eli banoffeen, mutta kaipasin siihen päälle jotain muuta kuin perinteistä valkoista kermavaahtoa, kaakaojauhetta tai kinuskia. Niinpä päätin värjätä kermavaahdon muutamalla elintarvikevärillä ja pursottaa sen erilaisilla pursotusterillä.

Ikäväkseni jouduin viime viikonlopulta perumaan tämän kevätkauden toisen pursotuskurssin koronan vuoksi. Kurssilla olisimme harjoitelleet näitäkin pursotuksia, mutta nyt pitää odotella tilanteen rauhoittumista ja katsoa milloin taas pääsen kursseja järjestämään. Tilanne on nyt tämä ja se pitää vaan hyväksyä. Nyt kannattaakin kotona ottaa pursotusvälineet käyttöön ja treenata mitä kaikkea pursotusterillä saakaan aikaiseksi.Tähän piirakkaan on hyvä harjoitella erilaisia pursotustekniikoita ja pursotusvälineiden käyttöä. 

Minä pursotin kermavaahdon banoffeen ollessa vielä vuoassa, mutta pursottaminen olisi vielä helpompaa, kun piirakka olisi valmiiksi irrotettu vuoasta. Käytin kermavaahdon pursottamiseen geelimäisiä elintarvikevärejä, jotka värjäävät kerman todella pienellä määrällä intensiivisen väriseksi. 

Voit valmistaa piirakan tarjoiluastialle laittamalla säädettävän irtoreunuksen tai irtopohjavuoan reunan suoraan tarjoiluastialle. Tällöin piirakkaa ei tarvitse siirrellä alustalta toiselle, eikä tarvitse pelätä piirakan keksipohjan hajoamista siirtojen aikana. 

Banoffee-piirakka

Pohja

250 g digestive-keksejä 

75 g voita

Täyte

1 prk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa

2 banaania

4 dl vispikermaa

(elintarvikevärejä)

Murskaa keksit hienoksi muruksi leikkuuterällisessä monitoimikoneen kulhossa tai pakastepussin sisällä kaulimella murskaten. Sulata voi ja lisää keksimurun joukkoon. Sekoita keksimuru tasaiseksi ja painele se noin 22 cm vuoan pohjalle ja reunoille. 

Lisää purkillinen karamellisoitua kondensoitua maitoa pohjan päälle. Pilko banaanit ohuiksi siivuiksi ja levitä siivut karamellisoidun kondensoidun maidon päälle. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Jaa vaahto neljään kulhoon. Lisää kolmeen kulhoon elintarvikeväriä ja vatkaa kaikki kermat paksuksi kermavaahdoksi. 

Lusikoi kermavaahdot neljään pursotuspussiin, joissa on erilaiset pursotusterät. Minulla oli käytössäni kaksi tähtityllaa (Wilton 1M) sekä kaksi erikokoista tiheäteräistä tähtityllaa sekä yksi terälehtitylla (ruusutylla). Näillä erilaisilla pursotusterillä ja erivärisillä kermavaahdoilla voit pursottaa piirakan täytteet hyvin piiloon. 

Nosta piirakka jääkaappiin vähintään noin tunnin ajaksi. Irrota reunus varovasti piirakan ympäriltä ja tarjoile piirakka herkuttelijoille! 

Vinkki! Voit pursottaa kermavaahdon myös viimeiseksi eli sen jälkeen, kun piirakka on irrotettu vuoan tai reunuksen sisältä. Näin pursottaminen on helpompaa, kuin reunat eivät ole edessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close