Joulukalenteri – Luukku 17: Hauska jouluinen kuusipursotus muffinsseille

Eilisen kalenteriluukun muffinssit saivat myös herkullisen kuorrutteen kermasta ja tuorejuustosta. Tällä kertaa värjäsin osan kuorrutteesta vihreäksi ja pursottelin niistä pieniä kuusia. Kuuset koristelin vielä värikkäillä nonparelleilla. Nämä kuuset voisi tehdä myös vaahtokarkkeina tai vaikka marenkeina. Sama idea toimii siis monella maulla ja monella tapaa. 

Tuorejuustokuorrute muffinsseille

3 dl vispikermaa

150 g maustamatonta tuorejuustoa

maun mukaan tomusokeria

maun mukaan vaniljasokeria

(geelimäistä elintarvikeväriä, 

kookoshiutaleita ja/tai nonparelleja)

Mittaa kulhoon kerma ja tuorejuusto. Lisää tomusokeria ja vaniljasokeria joukkoon oman maun mukaan. Vatkaa seos löysäksi vaahdoksi ja jaa kahteen kulhoon. Valkoista vaahtoa tarvitaan noin yhden desilitran verran. Lisää loppuvaahtoon vihreää elintarvikeväriä. Vatkaa molemmat vaahdot paksuksi, pursotettavaksi vaahdoksi. 

Laita pursotuspussiin tähtitylla ja lusikoi vihreä kuorrute pussiin. Levitä valkoista kuorrutetta muffinssin päälle ja kierittele halutessasi vielä kookoshiutaleissa. Laita pursotusterä muffinssin keskelle, pursotuspussi kohtisuoraan ylöspäin ja purista samalla hieman pursotuspussia sivuttain heiluttaen vihreä kuusi muffinssin päälle. Koristele värikkäillä nonparelleilla.

Vinkki! Voit toki käyttää myös maustettuja makeita tuorejuustoja. Tällöin sokerin määrä on hyvin vähäinen. Kannattaa myös katsoa, ettei tuorejuustossa ole suuria sattumia, mitkä voi tukkia nuo pursotusterän aukot.

Tällä pursotustavalla saat tehtyä jouluun sopivat teemamuffinssit tai oikeastaan kuppikakut. Näihin voi käyttää muffinssipohjana montaa muutakin muffinssireseptiä. Minä intouduin tekemään tämän koristelun eilisen kalenteriluukun muffinsseille

Seuraa myös Pullahiiren leivontanurkkaa Instagramissa sekä Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close