Joulukalenteri – luukku 6: Itsenäisyyspäivä – sinivalkoinen maitovanukasMalja itsenäiselle Suomelle!Suomen lipun värit, kauniit sininen ja valkoinen, on kyllä tämän päivän ehdottomat teemavärit. Tuo sininen on aina hieman haasteellinen väri saada ruokaan kauniisti. Tällä kertaa käytin samaa sinistä kuin viime vuonnakin eli Bols likööriä. Sen kaunis sininen väri sopii niin hyvin Itsenäisyyspäivään. Tällä kertaa luvassa on herkullinen jälkiruoka itsenäisyyspäivään. Tämä kuitenkin sopii myös muuhunkin juhlatilaisuuteen jälkiruoaksi. Tuon liköörin voi vaihtaa maun mukaan johonkin muuhun makuun ja laittaa vaikka hieman marjojakin likööriosion joukkoon. Versioita on siis mahdollsita tehdä lukuisia. 
Itsenäisyyspäivän sinivalkoinen maitovanukas

(pannacotta)


Sininen kiille

2 dl Bols likööriä

2 liivatelehteä


Maitovanukas

2 dl kermaa

2 dl täysmaitoa

4 liivatelehteä

noin 3/4 dl sokeria

1 vaniljatanko

(kermavaahtoa)


Laita nejä shampanjalasia tai muuta sopivaa lasia reunalliseen astiaan niin, että saat lasit vinoon. Voit vakauttaa lasit foliolla niin etteivät ne pääse liikkumaan. Valmista kiille laittamalla kiilteen liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen ainakin noin viiden minuutin ajaksi. Kuumenna likööri kiehuvaksi ja nosta joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Sekoittele seosta ja kaada se vinoihin laseihin. Anna kiilteen jähmettyä ainakin kahden tunnin ajan jääkaapissa.Laita maitovanukkaan liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen vähintään viiden minuutin ajaksi. Mittaa maitovanukkaan kerma, maito, sokeri ja poikittain puolitettu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi. Ota vanilajatanko pois seoksesta. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatelehdet kuuman maitoseoksen joukkoon sekoitellen. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen lisäämistä laseihin. Nosta lasit pystyyn ja lisää maitovanukas kiilteen päälle. Voit käyttää apuna suppiloa. Nosta lasit jäähtymään kylmään ainakin 3-4 tunnin ajaksi. Voit koristella hyytyneet jälkiruoat halutessasi myös kermavaahdolla. 


Vinkki! Voit hyydyttää Bols likööristä ja liivatteesta esimerkiksi lautasella levyn, josta leikkaat lisäksi koristeista annosten päälle. 


Vinkki! Voit myös tehdä tuon sinisen kerroksen suoraan lasin pohjalle tai vaikka niin päin, että teet maitovanukkaan lasin pohjalle ja hyytyneen maitovanukkaan päälle värillisen kiilteen. 


Huom! Alkoholia keitettäessä alkoholi poistuu likööristä. Jos haluat säilyttää alkoholin, voit hyvin kiehauttaa noin 1/2 dl vettä ja liottaa liivatteet veden sekaan. Tämän jälkeen liivateseos lisätään huoneenlämpöisen liköörin (1 1/2 dl) joukkoon. Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille lukijoille! Kommentoi

 1. redrose82 says:

  Aivan Upeat =)

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos sinulle!

 2. Päivityksiä says:

  Juhlavat, upeat, huimat!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos 🙂 Näin hienona juhlapäivänä pitää olla jotain ekstraa…

 3. hellu says:

  Hyvää itsenäisyyspäivää! Ja kiitos taas hyvistä vinkeistä, kaikki kun eivät ole kekseliäitä, minä esimerkiksi 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Olen aikaisemmin jossain nähnyt saman tapaisia jälkiruokia ja niistä se idea sitten lähti. Vain värit ja resepti piti vaihtaa itsenäisyyspäivään sopivaksi 🙂

 4. Voi veljet miten hienon näköisiä. Nyt ei löydy aineksia tähän kotoa, mutta ensi vuonna on pakko kokeilla tällaista jälkiruokaa itsenäisyyspäiväksi!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Tämähän on hyvä vinkki jo ensi vuoden itsenäisyyspäivää varten 🙂 Mietin, että olisin laittanut reseptin jo etukäteen tänne blogiin, mutta halusin kuitenkin että tänään blogissa on sinivalkoinen päivitys joka tapauksessa. Tämän vuoksi respeti vasta nyt tarjolla.

 5. Kirsti says:

  Aivan ihanat, kauniit jälkkärit 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos Kirsti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close