Kolmen raaka-aineen kesäinen sitruunavanukas

Sitruunavanukas valmistuu helposti vain kolmesta raaka-aineesta. Vanukkaan sakeuttaa sitruunan sisältämä sitruunahappo. Tämä vanukas sopii erinomaisesti kesäruoan jälkiruoaksi ja se on helppo valmistaa vaikka kaasugrillin sivuliedellä. Näin ollen lämpiminä kesäpäivinä ei tarvitse valmistella jälkiruokaakaan sisällä keittiössä. 

Voit valmistaa tämän vanukkaan yhteen isoon tarjoiluastiaan tai muutamaan pienempään astiaa. Koristele haluamallasi tavalla. Minä valmistin tämän vanukkaan kesävieraille jälkiruoaksi ja koristelin sen luonnon syötävillä kukilla, tuoreilla marjoilla sekä kermavaahdolla. 

Tämä raikkaan sitruunainen vanukas voisi olla ihana myös viileän vaniljajäätelön kanssa herkuteltuna. 

Raikas sitruunavanukas

2 sitruunaa

4 dl kermaa

1 ½ dl sokeria

Pese sitruunat hyvin ja raasta sitruunoiden kuoresta ohut keltainen kerros raasteeksi. Purista sitruunoista myös mehua noin 1 ½ dl. Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja sitruunan raastettu kuori. Kuumenna seos kiehuvaksi, jotta sokeri sulaa joukkoon. Siivilöi kermaseos ja kaada takaisin kattilaan. Lisää joukkoon myös sitruunamehu. Kaada sitruuna-kermaseos suureen tarjoiluastiaan tai pienempiin annosvuokiin. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään muutamien tuntuien ajaksi. 

Koristele vanukas haluamallasi tavalla esimerkiksi kermavaahdolla, marjoilla ja syötävillä kukilla. 

Yleensä tämä herkullinen vanukas tehdään annosvuokiin. Maailmalla se tunnetaan nimellä lemon posset. 

*****

Minulla kävi kermavaahdon kanssa hieman hassusti, koska valmistin tämän vanukkaan mökillä ja huomasin koristeluvaiheessa, ettei keittiöstä löytynytkään pursotusterää. Onneksi oli sentään pursotuspussi, josta leikkasin vain pään auki ja pursottelin kuvassa näkyvän pursotuksen. Minulla oli erilainen visio päässäni siitä miltä tämä herkku pursotettuna näyttäisi. Toivottavasti seuraavalla kerralla muistan tuoda myös mökille pursotustyllan eli pursotusterän, niin saan toteutettua visioni paremmin. Onneksi mökillä voi tehdä asiat hieman rennommin!

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Voiko valmistaa vegaanisena kookoskermasta?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Pitäisi onnistua silläkin. Pitäisi myös itse kokeilla joskus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close