Kesän paras marjajälkiruoka

Kesän paras marjajälkiruoka valmistetaan pehmeän vaniljaisesta panna cotasta, tuoreista marjoista ja paahdetusta marengista. Näiden kolmen yhtälö on täydellinen. Panna cotta saa makunsa aidosta vaniljatangosta. Tuoreiden marjojen makua ei kannata piilotella muilla voimakkailla mauilla, vaan antaa marjojen maistua marjoilta. Paahdettu marenki puolestaan pehmentää marjojen makua ja mahdollista kirpeyttä ihanalla makeudella. 

Kurkkaa resepti alta ja valmista tämän kesän paras marjajälkiruoka omaan tarjoilupöytään! 

 Kesän paras marjajälkiruoka

(4 annosta)

Panna cotta

3 dl maitoa

1 dl kermaa

3 rkl sokeria

1/2 vaniljatanko

3 liivatelehteä

noin 200 g tuoreita marjoja

Marenkivaahto

2 valkuaista

1 dl sokeria

Valmista ensimmäiseksi panna cotta mittaamalla maito, kerma ja sokeri kattilaan. Puolita puolikas vaniljatanko pitkittäin ja raavi veitsen terällä vaniljan simenet tangon sisältä. Lisää siemenet sekä tangon palaset kattilaan. Laita liivatelehdet likoon runsaaseen kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi. 

Kuumenna kattilassa olevaa seosta kiehuvan kuumaksi koko ajan sekoittaen. Siivilöi seos ja laita takaisin kattilaan. Näin saat vaniljatangon palat pois seoksesta. Kuumenna seos vielä uudestaan kiehuvaksi. 

Ota liivatelehdet pois vedestä. Purista niistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kuuman vaniljaseoksen joukkoon sekoittaen. Kun seos on tasaista, jaa se neljään lasiin tai tarjoiluastiaan. Nosta astiat jääkaappiin vähintään neljän tunnin ajaksi. 

Laita hyytyneen panna cottan päälle varovasti tuoreita marjoja ja valmista marenki mittaamalla vatkauskulhoon valkuaiset. Vatkaa valkuaisia ja lisäile sokeri vähitellen joukkoon. Kun seos on paksua valkoista marenkivaahtoa, lusikoi vaahto pursotuspussiin ja pursota marjojen päälle. Voit myös halutessasi lusikoida marengin marjojen päälle. 

Paahda marengin pintaa kaasupolttimella tai hetken aikaa uunissa kuuman grillivastuksen alla. Ole varovainen, ettet polta marenkia. 

Nämä jälkiruoat ovat parhaimmillaan tuoreina, varsinkin marengin osalta. Kannattaa siis valmistaa ja pursotella marenki vasta juuri ennen tarjoilua.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close