Bubble waffles eli kuplavohvelit itse tehtyinä

Bubble waffles eli kuplavohvelit valmistuvat nyt myös kotioloissa, jos sinulla on käytössäsi kuplavohvelirauta. Minä hankin omani noin 16 eurolla Lidlistä. Satuin huomaamaan Lidlissä käydessäni  viimeisen kuplaraudan hyllyssä ja pakkohan se oli napata mukaan. Nämä ovat nyt niin trendikkäitä vohveleita, ja varsinkin kuplavohveleista tehtyihin jäätelöannoksiin törmää ympäri maailmaa. Joitakin vuosia sitten kuplavohveleita sai vain tietyistä ulkomaalaisista kaupungeista ja niitä jonotettiinkin kahviloissa tunti tolkulla, mutta nykyään niitä saa Suomessakin – nyt jopa omasta kotikeittiöstä. 

Minä kokeilin ensin rautaa perinteisellä vohvelireseptillä, mutta siinä kuplat painuivat kasaan jäähtyessään. Päätin, että selvittelen vielä, minkälainen vohvelireseptin pitäisi olla, jotta lopputulos on täydellinen. Toki koneen mukana tuli jokin resepti kuplavohveleihin, mutta jätin sen tällä kertaa kokeilematta. 

Googlettelin reseptejä ja törmäsin useammassa eri lähteessä samantapaiseen reseptiin. Niinpä päätin lukea reseptin huolella läpi ja muunnella sitä hieman omaan keittiöön sopivammaksi. Ja mitä ihmettä, sehän toimi. Kuplat jäivät vohveleihin myös vohveleiden jäähtyessä. Sain myös käärittyä vohvelit tötteröiksi ja valmistettua ihanat kuplavohvelijäätelöannokset. 

Bubble waffles eli kuplavohvelit 

Kuplavohvelitaikina

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

1 lt leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 tl vaniljakreemijauhetta

2 tl tapiokatärkkelystä/perunajauhoja

2 kananmunaa

1 1/2 dl maitoa

1 rkl öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kanamunat, maito ja öljy. Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin vispilällä sekaisin. Nosta taikina jääkaappiin turpoamaan noin tunnin ajaksi. 

Kuumenna vohvelirauta raudan mukana tulleiden ohjeiden mukaisesti. Levitä taikinaa vohveliraudan alatasolle niin, että jokaisessa kolossa on hieman taikinaa. Laita vohvelirauta kiinni ja paista vohveliraudan ohjeen mukaisesti vohveli kypsäksi. Paista vohveleita koko taikinasta. Minun käyttämälläni raudalla tästä tuli noin viisi vohvelia. 

Herkuttele kuplavohveleilla sellaisenaan tai pyöräytä ne tötteröiksi ja valmista niihin jäätelöannokset. Minä käytin täytteenä suklaajäätelöä, kermavaahtoa sekä valitsemiani koristeita.

Vinkki! Jossain ohjeessa käskettiin kääntää vohvelirauta ylösalaisin, jotta taikina valuisi myös toiselle puolelle. Kokeilin myös tätä neuvoa, mutta mielestäni lopputulos oli ihan sama käänsi rautaa tai ei. Ehkä tekisin kuitenkin mielummin vohvelit pitäen raudan oikein päin. Näin vohveleiden valmistaminen kuplavohveliraudalla on ainakin siistimpää ja helpompaa. 

Lisätty 23.7.2019: Tapiokatärkkelyksen voi korvata myös perunajauhoilla. Olen saanut monta viestiä lukijoilta, jotka ovat korvanneet tuon perunajauhoilla onnistuneesti! 

Ihanaa alkanutta helleviikkoa! 


Kommentoi

  1. wiivuska says:

    Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  2. Hanna says:

    Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close