Kesän herkullinen Baileys-jäätelö on täällä / Homemade Baileys ice cream recipe

Lupailin teille tuossa edellisessä Kinuskinen Daim-juustokakku-päivityksessä huippuhyvän Baileys-jäätelön reseptin ja sitähän tämä on. Tämä todellakin maistuu Baileys-kermaliköörille ja viilentää mukavasti lämpimänä kesäpäivänä. Tämä kannattaa tehdä valmiiksi pakastimeen odottamaan, niin saat sitten herkutella auringon paistaessa. 

Tämä jäätelö on oikeaa kermajäätelöä, koska jäätelön pohjana on kermalikööri sekä kotimainen vispikerma. Maku jäätelöön tulee kermalikööristä, samoin väri. Tämä ei kaipaa sen ihmeellisempiä lisäyksiä eli yksinkertaisesti nämä aidot maut pääsevät esiin tässä jäätelössä. Maun vahvuutta voi muunnella liköörin määrällä. Osan likööristä voi korvata esimerkiksi maidolla tai kermalla. 

Baileys-jäätelö sopii erinomaisesti aikuisten illanviettoon jälkiruoaksi tai vaikka kuuman kesäpäivän viilentäjäksi. Jäätelö sulaa aika nopeasti, joten kannattaa tehdä jäätelölle tarjoilua varten jonkinlainen jääpalapeti, josta jäätelön saa tarjoiltua kylmänä. 

Kurkkaa resepti alta ja inspiroidu…

Itsetehty Baileys-jäätelö

Homemade Baileys ice cream

(noin 1 litra)

3 dl Baileys-kermalikööriä

3 kananmunan keltuaista

2 dl sokeria

4 dl vispikermaa

Mittaa kattilaan kermalikööri, keltuaiset ja sokeri. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hetki ja sekoita kylmä kerma joukkoon. Jäähdytä seos ja kaada se jäätelökoneeseen lähes huoneenlämpöisenä. 

Valmista jäätelö käytössä olevan jäätelökoneen ohjeen mukaan. Minun jäätelökoneessa jäätelön valmistus kestää noin 60 minuutissa. Kaada valmis jäätelömassa astiaan ja pakasta. Tarjoile jäätelö suoraan pakastimesta. 

Huom! Minulla on käytössä itse jäähdyttävä jäätelökone. Tarkista aina ohjeet jäätelön valmistamiseen oman jätelökoneesi käyttöohjeista. Tämän jäätelön voi varmasti tehdä myös ilman jäätelökonetta, jos teet tällaisen jäähdytyselementin pakastimeen valmiiksi. Suosittelen kuitenkin jäätelökonetta, jos vaan mahdollista. Jäätelö valmistuu jäätelökoneessa nopeasti ja hyvin vaivattomasti. 

Vinkki! Voit vaikuttaa kermaliköörin maun vahvuuteen korvaamalla osan kermaliköörin määrästä kermalla tai maidolla. Voit myös lisätä likööriä, korvaamalla osan kermasta vielä lisäliköörillä. Minun mielestäni tämä vahvuus oli oikein hyvä. 

Vinkki! Jos haluat varmistaa jäätelön alkoholittomuuden, niin keitä likööriä ennakkoon muutamien minuuttien ajan, jotta alkoholi haihtuu likööristä. Jäähdytä likööri ja valmista yllä olevan ohjeen mukaan. 

Aurinkoista jäätelökesää! Kurkkaa muut blogin jäätelöreseptit täältä! Jos kaipaat reseptejä ilman jäätelökonetta valmistettaviin jäätelöihin, niin kurkkaa mm. nämä kinuski-, suklaa- ja banaanijäätelöiden reseptit blogista! 

Lisää jäätelöreseptejä on tulossa pitkin kesää. Täällä jäätelökone pyörii ahkeraan ja uusi makuja tulee sitä mukaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close