Luukku 13: Hohtavan valkoinen kuorruteTänään juhlistetaan Luciaa, joka tuo valoa pimeyteen. Nyt tuleekin vinkki hohtavan valkoiseen kakun tai muffinssien kuorrutukseen. Tällä kuumamarengilla saat leivonnaisiin näyttävän vitivalkoisen pinnan. Näin joulu- ja talviaikana tuolle voi olla paljonkin käyttöä.  Halutessasi voit myös paahtaa kuorrutteen pinnan kaasupolttimella, mutta silloin kuorrute ei ole enää valkoinen.
Hohtavan valkoinen kuorrute


2 valkuaista (L-koko)

160 g sokeria

1/2 dl vettä


Mittaa valkuaiset vatkauskulhoon ja sokeri sekä vesi kattilaan. Kuumenna sokerilientä 116 asteeseen kansi kattilan päällä. Vatkaa samanaikaisesti valkuaisia. Kun sokeriliemi on kuumentunut, kaada liemi valkuaisvaahtoon ja vatkaa kunnes vaahto on jäähtynyt. Käytä kakkujen ja muffinssien päällä joko veitsellä levitettynä tai pursottamalla. 

Kommentoi

 1. Henna says:

  Kokeilin ja onnistuin. Kiitti ohjeesta:)

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Hieno juttu! Mukava kuulla.

 2. Nimetön says:

  Kuinka aikaisin kakun voi kuorruttaa (kestääkö päivän j.kaapissa)? Vetistyykö marenki?
  t. Heini

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Luulen, että kestää päivän ihan hyvin, eikä varmaan välttämättä tarvitse edes jääkaappia. Marenkihan kuivatetaankin huoneenlämmössä, jos ei uunin kautta käytetä, joten hetkessä ei mene miksikään. Itse kuorrutin juuri ennen tarjoilua tuon kakun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close