Luukku 23: Piparkakkukoristeita taikataikinasta

Tänä vuonna saamme kuuseen omatekemiä piparkakkukoristeita. Yhdessä tyttären kanssa teimme taikataikinan, josta askartelimme piparkakkumuoteilla kivoja piparkakkukoristeita kuuseen. Maalasimme nuo elintarvikeväreillä, mutta toki muillakin väreillä noita voisi maalailla. Meillä vaan taitaa nuo elintarvikevärit olla paremmin tarjolla kuin muut askarteluvälineet – jostain kumman syystä 🙂 Tässä on mukavaa puhdetta lapsille näin jouluaatonaatoksi. Lisäsin tuota kaakaojauhetta tuomaan piparkakun väriä tuohon taikinaan.
Taikataikina piparkakkukoristeisiin


2 dl vehnäjauhoja

1 dl suolaa

1 1/2 rkl kaakaojauhetta

2 rkl ruoka öljyä

noin 3/4 dl vettä


Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää öljy ja osa vedestä joukkoon ja sekoita. Lisäile vettä sen verran, että massasta tulee kiinteä taikinapallo. Ei kuitenkaan liian kosteaa, jotta työstäminen on helpompaa ja kuivuminen nopeampaa. Valmista koristeet kaulimalla taikina levyksi ja ottamalla piparkakkumuoteilla kuvioita. Laita jokaiseen koristeeseen reikä koristeen yläosaan, jotta koristeeseen saa pujotettua nauhan ripustamista varten. Maalaa elintarvikeväreillä haluamasi kuviot koristeisiin. Voit myös maalata nuo koristeet jälkikäteen.

Laita uuniin hieman alle 100 asteeseen lähes kahden tunnin ajaksi kuivumaan. Puolessa välissä kuivattamista käänsin vielä nuo koristeet ympäri.  

Vinkki! Koristeet kuivuvat myös huoneenlämmössä, mutta se vie viikkoja.

 

Neitokainen tekee reikiä koristeisiin kiinnitysnaruja varten.

Koska meillä vanhan perinteen mukaan joulukuusi tuodaan kotiin sisälle vasta jouluaattona ja koristellaan silloin. Tällä kertaa meidän ulkotuija sai toimia kuusen asemassa. Hyvin kantoi sekin nämä meidän tekemät koristeet.

Kommentoi

 1. Unelmaa leipomassa says:

  Voi kuinka ihana idea. Meillä on kaksi koiraa, niin kuuseen ei oikein voi laittaa mitään tuoksuvaa, tai kuusi olisi pian nurin:)

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Parempi tosiaan olla laittamatta mitään elintarvikkeita kuuseen, kun on koiria talossa 🙂

 2. Kermaruusu says:

  Iloa ja tunnelmallista joulua!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos! Samoin sinulle ja muille lukijoille. Vielä on yksi luukku avattavana ja Pullahiiren blogikin rauhoittuu joulun viettoon muutamaksi päiväksi 🙂

 3. Essuliini says:

  Hyvää Joulua Pullahiiren perheelle! 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos! Samoin teille Essuliini 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close