Luukku 9: Piparkakkutryffelit

Näitä ihania makeisherkkuja olisi vaikka ja kuinka. Makeiset ovat minun mielestäni juuri jouluun sopivia, joten toivottavasti myös teille kelpaavat nämä makeisreseptit. Voihan näitä toki sitten valmistella vaikka keskikesällä, kun nämä reseptit täällä blogissa on tarjolla silloinkin 🙂 Näitä tryffeleitä ja fudgeja kun tekee muutamalla erilaisella reseptillä, niin saa tehtyä vaikka makoisan konvehtilajitelman kauniiseen rasiaan. Lisää makeisreseptejä löytyy täältä viimevuoden joulukalenterista.
Piparkakkutryffelit


300 g suklaata (maito/tummaa)

1 dl kermaa

1-2 tl piparkakkumaustetta

2 piparkakkua

Mittaa kattilaan kerma ja suklaa kattilaan yhdessä piparkakkumausteen kanssa. Kuumenna keskilämmöllä kunnes suklaa on sulanut. Kaada massa kulhoon ja jäähdytä jääkaappissa, mielellään yön yli. Murenna piparkakut pieneksi. Ota lusikalla sopivia määriä tryffelimassaa ja pyöritä tasakokoisiksi palloiksi. (Käytä mahdollisuuksien mukaan hanskoja) 

Pyörittele tryffelipallot piparkakkurouheessa. Tryffelin pinta jähmettyy aika nopeasti, joten kannattaa pyöritellä piparkakkurouheessa mahdollisimman nopeasti. 

Vinkki! Jos tryffelimassa on liian kovaa pyöriteltäväksi, niin käytä massaa pienen hetken ajan miedolla teholla mikroaaltouunissa. Näin massa pehmenee paremmin käsiteltäväksi.
Kommentoi

 1. Sinikka says:

  NAM!!! Tää menee kyllä heti kokeiluun, kuulostaa sen verta hyvältä! Minustakin Erilaiset makeat herkut kuuluu jouluun ehdottomasti ja itse tehtynä 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Mukava kuulla! Kerro kokemuksesi tryffeleiden valmistamisen jälkeen.

 2. Nimetön says:

  Pystyiskö noihin tekemään sellasen suklaakuoren?
  Siis dippais suklaaseen ja antais kovettua. (:

  Ja onnistuuko valkosuklaasta? ;p

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Onnistuu varmasti oikein hyvin – variaatioita voi tehdä monia. Tuo kuorrute tuo hieman lisämakua noihin tryffeleihin, mutta niin tekee valkosuklaakin.

 3. Nimetön says:

  Katselin vanhempaa joulukalenteriasi ja löysin sieltä herkullisen näköiset mustikka-valkosuklaapallot. Mieleeni putkahti, että voisiko mustikan tilalle käyttää jotain toista marjaa? 😮

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Voi toki käyttää. Ihan oman variaation mukaan.

 4. unelmaa leipomassa says:

  Näyttää herkulliselta ja pipari maistuu aina! Tämä sinun joulukalenteri on aivan mahtava idea!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitokset kommentistasi! Ihana saada teiltä lukijoilta kommentteja ja toivotaan, että tulevistakin luukuista tulee mielenkiintoisia reseptejä ja ideoita jouluun. Toki reseptejä voi käyttää muunakin vuoden aikana 🙂

 5. mallu says:

  Kuinka kauan nämä piparkakkutryffelit säilyvät? Eli kuinka paljon ennen joulua vio tehdä, ja tulisiko säilyttää jääkapissa vai huoneen lämmössä? Pakko kokeilla!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Minä tekisin vasta samalla viikolla tai oikeastaan lähes edellisenä päivänä – ihan varmuuden vuoksi 🙂 Säilytän nämä aina jääkaapissa, mutta eipä kai nämä nyt hetkessä huoneenlämmössäkään miksikään mene.

 6. Annika says:

  Hei! Kuinka monta pallosta tästä ohjeesta tulee? 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Hei! En enää kyllä millään muista montako tästä tuli ja tuo toki riippuu myös siitä kuinka suuria niistä teet. Pahoittelen, etten osaa tarkkaa määrää sanoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close