Maukasta Runebergin päivää 5.2.2015

Runeberginpäivän muffinssit

Tämä päivän sai käynnistää tänään herkutellen – onhan sentään Runebergin päivä. 

Runebergin päivään on joka vuosi ehdottomasti tehtävä itse Runebergin tortut. Olen menneinä vuosina kokeillut erilaisia reseptejä ja aika usein jättänyt tuon punssikostutuksen pois. Näin kun ikää tulee, alkaa arvostamaan noita makuja, joten tänä vuonna on pakko laittaa hieman karvasmantelia joukoon sekä punssia kostutukseen. Lapsille kyllä tarjoan ilman tuota lisämakua, koska se ei välttämättä ole lasten mieleen. Lisäksi itse laitan aina paksun vadelmahillokerroksen torttuun makua tuomaan.  Alkuperäisestä tortusta kun ei ole makukokemusta, niin tämä on hyvä herkku tähän päivään. Kuka tietää kuinka kaukana olemme tuosta Fredrika Runebergin alkuperäisestä reseptistä, mutta tämä on kuitenkin oiva herkku kunnioittamaan edesmennyttä kansallisrunoilijaa.

 

Muffinssi runebergintorttu

Viime vuonna tein Runebergin tortun kakun malliin, tällä tyylillä. Vuonna 2013 oli kaunis sydänkakku hillosydämellä ja sokerivesikuorrutteella. Olen tehnyt myös perinteisiä torttuja Ikean muffinssipannulla, joka on juuri oikean mallinen Runebergin torttuihin. Tänä vuonna on muutoinkin ollut tuollainen muffinssi- ja kuppikakkuteema, joten tänä vuonna tortut leivottiin muffinssivuokiin. Reseptinä käytin tätä aikaisempaa reseptiä, hieman lennosta muunnellen. Sen verran kannattaa huomioida, että ainakin yhden merkkinen mantelirouhe oli niin rakeista, että itse jauhoin sen pienemmäksi monitoimikoneen leikkuuterällä. Lisäksi laitoin koko muffinssipohjan päälle tuon sokeri-vesikuorrutteen ja sen päälle hillosilmän. Paistoin nämä 175 asteessa noin 20 minuutin ajan.

 

Maukasta Runebergin päivää teille kaikille!

 

Kommentoi

  1. nami-hiiri says:

    Hyvä ratkaisu Pullahiiri – makuaistimmekin muuttuu iän myötä Ü!
    Itse Runebergin tortun kehittelijä on porvoolainen leipurimestari – ja Rouva Runebergin kehittelemä hieman toisenlainen leivos…..minä en ainakaan olisi jaksanut leipoa joka ainoa aamu punssitorttuja herramiehelleni ;D, vaikka kuinka olisi sydän sykkinyt rakkautta !

  2. Pullahiiri/Taru says:

    Nami-hiiri: Tosiaan makuaisti muuttuu ja kyllä pitää sanoa, että karvasmanteli ja punssi lisäävät sitä Runebergin tortun makua 🙂 Herkullista! Leipoiko Fredrika joka aamu? Oho, tämä olikin uusi tieto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close