Mignon-munasta valmistettu suklaamousse

Mignon-munasta valmistettu suklaamousse on helppo pääsiäisen jälkiruoka. Toki tämä sopii muulloinkin tarjottavaksi, mutta kyllähän nuo Mignon-munat kuuluvat suurimmaksi osaksi pääsiäisen aikaan ja silloin niitä löytyy kaupoista parhaiten.

 Tätä moussea varten tarvitset vain Mignon-munan, maitosuklaata sekä vispikermaa. Tämä kolmen aineen mousse on makea ja suklainen. Annoksen makeutta taittaa moussen päälle tuleva löysä kermavaahto. 

Minä lämmitin kerman ja sulatin suklaan kulhossa illalla. Aamulla sitten vatkasin seoksen paksuksi vaahdoksi. Näin tämä toimi erinomaisesti. Alta löydät vinkit myös nopeampaan versioon. Mousse säilyy annoskulhoissa muutamia päiviä, kunhan annoskulhot on hyvin suljettuina. 

Mignon-munista tehty suklaamousse

2-4 annosta

Mousse

2 dl vispikermaa

1 Mignon-muna

50 g maitosuklaata

Koristeluun

1 dl vispikermaa

(kaakaojauhetta)

Kuumenna kerma pinnoitetussa kattilassa, mutta älä keitä. Pilko sillä aikaa Mignon-muna ja suklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Kaada kuuma kermaseos kulhoon edellisten päälle ja anna olla muutaman minuutin ajan. Sekoita seos tasaiseksi, niin että kaikki suklaat sulaa joukkoon. Laita kelmu kulhon päälle ja nosta kulho jääkaappiin. Kun seos on jääkaappikylmää, vatkaa se sähkövatkaimella vaahdoksi. Jaa mousse 2-4 annoskulhoon lusikoimalla tai pursotuspussista pursottamalla. 

Vatkaa koristeluun tarkoitettu kerma löysäksi vaahdoksi ja lusikoi annosten päälle. Siivilöi halutessasi vielä annosten päälle kaakaojauhetta.

Vinkki pikaversioon: Jos haluat tehdä moussen pikaisemmalla aikataululla, pilko silloin suklaa ja mignon-muna hyvin pieniksi paloiksi ja laita ne kulhoon. Kuumenna kattilassa puolet moussen kermasta ja kaada kuuma kerma kulhoon edellisten päälle. Anna ainesten seistä muutaman minuutin ajan ja sekoita sen jälkeen tasaiseksi, niin että kaikki suklaat sulaa joukkoon. Lisää loput kylmät kermat joukkoon ja nosta seos jääkaappiin jäähtymään suojattuna. Vatkaa seos kylmänä mousseksi ja annostele yllä olevan ohjeen mukaisesti annoskulhoihin kermavaahdon ja tumman kaakaojauheen kanssa. Näin saat moussen valmistettu pikaisemmalla aikataululla.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close