Pienen tytön sateenkaarikakku kaakaoisella sokerikakkupohjalla

 Tämä kakku on tehty yhteistyössä 5-vuotta täyttäneen neitokaisen kanssa. Syntymäpäiväsankari oli aikaisemmin ilmoittanut äidilleen, että hänestä tulee isona Pullahiiri. Näin ollen sain pyynnön tehdä neitokaiselle syntymäpäiväkakun. Kuultuani hänen tulevaisuuden toiveen, päädyimme siihen että neiti tulisi kanssani tekemään itse nuo kakkukoristeet. Tuon koristeluhetken jälkeen päätimme vielä, että neiti saa tulla vielä kanssani koristelemaan kakun seuraavana päivänä kakun noudon yhteydessä. Tämä on siis todellinen yhteistyökakku. Sankarittaren suosikeihin kuuluvat sateenkaarenvärit, joten siitä lähti idea tähän kakkuun. Toiveissa oli kakun pohjaväriksi turkoosi, joten sekin toive saatiin tässä kakussa täytettyä.
Paistoin kakkua varten 7 munan sokerikakkupohjan, pienellä kaakaolisällä. Täytteeksi tuli suklaamousse tuorejuustolla ja kermalla. Kuorrutteena sokerimassa, samoin koristeet ovat sokerimassaa. Sokerimassan alla vielä kaakaoinen sokerikreemi.


Suunnittelimme kakun niin, että joka puolelta kakku on hieman eri näköinen. Näin ollen kakun voi ilomielin laittaa keskelle kahvipöytää, kun katseltavaa on joka puolella 🙂 Tässä alla vielä muutama kuva kakusta, eri suunnista otettuina. 


Oli
muuten tarkkaa hommaa, että kukkia on kaikkia sama määrä ja että ne
ovat oikeassa järjestyksessä 🙂 Niin ja kimallusta tietysti niin kukkien kuin myös perhosten pintaan. Kiitokset Nooralle mukavista koristeluhetkistä!
Kyllä vaan taidot tulevat riittämään tällä tytöllä tulevaisuuden kakkumestariksi!

Ihana oli myös hänen kysymyksensä kakun koristelun jälkeen: ”Saanko mä Taru aina tulla tekemään mun synttärikakun sun luokse?” sekä ”Mä en olis uskonut, että osaan tehdä näin kauniin kakun jonkun kanssa” – Paras palaute mitä voi saada!

Kommentoi

 1. Rosanna says:

  Aivan ihana kakku! Ja parasta että pieni synttärisankari oli mukana tekemässä 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Tosiaan ihana, ettei ollut vain hänelle tehty kakku vaan sankaritar pääsi itse viimeistelemään kakun. Ainakin oli niin tyytyväinen tyttö kuin olla ja voi 🙂

 2. Nimetön says:

  Onko turkoosi sokerimassa itse värjätty?
  Tilasin netistä sokerimassaa ja paketissa lukee kyllä turkoosi, mutta väri on mielestäni liian tumma ja enemmän siniseksi miellettävä.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Itse olen tuon värjännyt. Jos sinusta tuo sinun väri on liian tumma, niin auttaisiko siihen lisätä valkoista massaa joukkoon ja vaikka pienen määrän vihreää? Itse olen värjännyt tuon sinisen ja vihreän yhdistelmällä. Sillä tavoin sai ihan mukavan värin. Suosittelen aina kokeilemaan väriä ensin pienempään massapalaan, jotta näkee miten värit tai massan lisääminen väriin vaikuttaa. Näin ollen ei mene koko massa piloille, jos väri ei miellytäkkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close