Kilpikonnakakkua kolmekymppiselle

Jos nuo viemäreiden asukit ovat nyt kova sana lasten keskuudessa, niin ovat ne olleet myös vuosikymmeniä sitten. Tämä kakku meni juhlistamaan kolmekymppisiä. Juhlat järjestettiin teemalla ”lastenkutsut”. Sain kakun toteutukseen ”vapaat kädet”, mutta toiveissa oli, että kilpikonnat kurkkisivat viemäreistä. Päädyin kakun koon vuoksi kerroskakkuun.Kakku mitoitettiin noin 50 juhlijalle. Paistoin kakkua varten 32 cm ja noin 22 cm kaakaokakkupohjat. Täytteeksi toivottiin minuttusuklaata, joten tein minttutryffelitäytteen, jossa pääosassa olivat minttutryffelit, tuorejuustosto ja kermavaahto. Kakku on kuorrutettu sokerimassan ja marsipaanin seoksella, jonka alla on hyvän makuinen kaakaoinen sokerikreemi. Tiiliskivikuviointeihin käytin vielä hieman helmiäissuihketta, mutta se ei oikein näistä kuvista tule esille.

Vinkkiä kerroskakun tuentaan


Tämä kakku on tuettu kerroskakkutuilla, eli alemmassa kakussa on tukiputket ja ylempi kakku on alustalla, jonka pienet jalat uppoavat putkien sisään. Näin kakun saa tuettua juuri sellaiseksi kuin sen haluaa, eikä ylempi kakku lähde painumaan alemman kakun sisään. Itse käytän kerroskakuissa usein jonkilaista tuentaa. Suuremmissa kakuissa juuri tällä kyseisellä tavalla ja pienemmissä kakuissa vaikka juomapillejä sekä kakkupahveja käyttämällä. Näin ollen kakku myös pysyy siistimpänä leikatessa, kun ylemmän kakun alla on tuki! Täältä löydät osan aikaisemmista kerroskakuista ja lisäksi Täytekakku-galleriasta löytyy lisää kuvia tekemistäni kerroskakuista.

Jos kerroskakun kasaamisesta ja tuennasta herää kysymyksiä, niin kommentoikaa tähän päivitykseen. Vastailen sitten kysymyksiinne. Löydät Pullahiiren leivontanurkan myös facebookista!

Tykkää, jaa, kommentoi, kysele – mukava päästä keskustelemaan teidän lukijoiden kanssa! Myös facebookissa voi jättää kysymyksiä vaikka juuri kerroskakun tuentaa koskien.

Facebookista löydät myös linkit blogin uusimpiin päivityksiin.


Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Olisi kiva jos sais kuvaa miten nuo kakkutikut toimivat ja mitä pitää tehdä 🙂

  2. Pullahiiri/Taru says:

    Pitääkin miettiä tuollaisen tutoriaalin tekemistä. Tuosta tekemästäni kirjasta löytyy tarkemmin vinkkiä kerrostukien käyttöön, mutta täältä blogista sitä ei taida löytyä. Katsotaan, josko tännekin siitä hieman vinkkiä saisi. Kiva, kun jätit toiveesi tänne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close