MarenkiUnelma-leivokset

 

Lupailin tuolla aikaisemmassa marenkipostauksessa hieman tuunailla noita jättimarenkeja. Näillä herkuttelimme nimipäivän kunniaksi lasten kanssa, jotka eivät varmasti voi syödä marenkia koskaan liikaa… Teimme leivosversiot hillolla ja ilman. Hilloversio oli meidän mielestämme paras – vaikka varmasti sokerinmäärä on jo aika runsas! No, kerran sitä näillä vain herkuteltiin 🙂 Jos siis hillon kanssa on makeutta liikaa, niin lisäile vain tuoreita marjoja ja kermavaahtoa marengin päälle.


Nuo marengithan voisi jo valmiiksi paistovaiheessa muotoilla kupeiksi, jolloin hillon saisi kupin sisälle piiloon ja kermavaahdolla sitten täyttää muun osan kupista. Tällä kertaa me teimme eritavoin, mutta maistuu samalta molemmin tavoin tehtynä!

MarenkiUnelmat


1 annos mansikanmakuisia jättimarenkeja

noin 5 dl kermavaahtoa

3 tl vaniljasokeria

marjahilloa

tuoreita marjoja ja/tai hedelmiä koristeluun


Paista marengit ohjeen mukaisesti ja anna niiden jäähtyä. Murenna yksi marengeista koristeeksi. Vakaa kermavaahto vaahdoksi ja lisää joukoon vaniljasokeri. Nostele hilloa marenkien päälle ja hillon päälle kermavaahtoa. Koristele leivokset tuoreilla marjoilla ja murskatulla marengilla. Vinkki! Jos haluat jättää hillon pois, ripottele marengin päälle runsaasti tuoreita marjoja ja niiden päälle kermavaahtoa. Näin ollen hillon tuoma lisämakeus jää pois.
Meillä marenki ja marenkikakku on kyllä ollut suuri juhlaherkku jo useamman vuoden ajan. Nämä leivokset maistuvat aikalailla samalta kuin tuo marenkikakkukin. Blogista löytyy kertomusta ja reseptiä myös tuohon herkulliseen Marenkikakkuunsekä Marenkitrifleen. Marenkitrifle on tehty tuon marenkikakkureseptin pohjilta.Suosittelen kokeilemaan näitä marenkiresepteä! Marenkileivonnaisissa voi tehdä hieman rouheammin koristelutkin ja silti saa hempeän herkkää aikaiseksi.

Kommentoi

 1. Nimetön says:

  Saisikohan toivoa reseptiä? Toivoisin britakakun reseptiä, joku raikas ja juhlava versio ja mielellään ihan kuvia tekovaiheista 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Saa toivoa reseptejä. Ne on mukavia haasteita aina, kun joku kyselee jonkin reseptin perään. Tuo Britakakku kuitenkin jo löytyy blogista: http://www.pullahiiri.com/2012/09/britakakku-helpolla-ja-nopealla-ohjeella.html Tuossa ei ole kyllä vaihekuvia, mutta toivottavasti tuo ohje on niin simppelisti kirjoitettu, että pärjäät myös ilman vaihekuvia 🙂 Jos tulee muitakin resetitoiveita mieleen, niin ei muuta kuin tänne vinkkiä!

 2. Daniela says:

  Onpa kauniita, ihan unelmaisia!

  Jos kerta toivoa saa, niin minä toivoisin jotain "täytekeksejä" (domino yms. -tyylisiä) 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kyllä nämä maistuvat unelman kevyiltä ja makeilta – suosittelen kokeilemaan! Blogista löytyy yksi kokeilu täytekekseistä vuosien takaa (http://www.pullahiiri.com/2011/03/itsetehdyt-taytekeksit-vaniljan-ja.html). Voisin kyllä tehdä uuden kokeilun ja reseptin. Meilläkin nimittäin Domino-keksit ovat lasten suosiossa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close