Piparminttujäätelö

Näin ihanan lämpimään päivään sopii hyvin tämä raikas ja herkullinen piparminttujäätelö. Itse tunnustaudun minttujäätelön faniksi. Tämä taitaakin olla blogin toinen minttujäätelöresepti. Täältä löydät tuon edellisen minttuisen kermajäätelöreseptin.
Piparminttujäätelö


5 dl maitoa

2 dl sokeria

3 keltuaista

noin 10 tippaa piparminttuöljyä

4 dl vispikermaa

50 g piparminttukarkkeja


Mittaa kattilaan maito, sokeri sekä keltuaiset. Kuumenna koko ajan hyvin sekoitellen, kunnes seos muuttuu paksummaksi. Lisää piparminttuöljy joukkoon. Jäähdytä kiisseliseos jääkaappikylmäksi.


Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi. Murskaa piparminttukarkit monitoimikoneessa tai vaikka pakastepussissa kaulimella murskaten. Lisää kiisselin joukkoon kermavaahto ja noin puolet karkkirouheesta. Sekoittele massa tasaiseksi ja kaada kulhoon tai pakasterasiaan. Nosta kulho tai rasia pakastimeen ja sekoittele massaa noin puolen tunnin välein muutamaan otteeseen. Ripottele viimeisen sekoituskerran jälkeen loput karkit jäätelön pinnalle, niin saat pinnalle kauniin värisen ja makuisen pinnan. Anna jäätelön jäätyä pakastimessa vähintään noin neljän tunnin ajan. (Aika riippuu pakastimen tehosta) 

Tarjoile piparminttujäätelö esimerkiksi suklaakastikkeen kanssa. 


Vinkki! Voit myös laittaa suklaarouhetta jäätelön sekaan. 


Toivotaan, että jäätelökelit kestävät vielä pitkään. Auringossa on niin ihanaa herkutella viileällä jäätelöllä 🙂

Vaikka jäätelö onnistuu hyvin ilman erillisiä jäätelökoneita, olisi minulla vielä näin elokuussa mielessä jäätelökoneen hankita. Jos teillä lukijoilla on jäätelökoneista kokemuksia, niin kirjoitelkaahan tuonne kommenttikenttään tai voitte laittaa vaikka sähköpostiakin asiasta. Omissa toiveissa olisi kone, joka jäädyttää jäätelön ilman osien pakastamista. Myös koneen hiljaisuus olisi plussaa.

Olisiko sinulla vinkkiä, mikä olisi tällainen kone?

Blogin kaikki jäätelö- sekä jäätelökakkureseptit löydät täältä.

Kommentoi

 1. Varmasti hyvää jäätelöä, varsinkin kun sekaan lisäisi vielä suklaarouhetta. 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kyllä, tosiaan tuo suklaa toisi vielä oman lisäyksen tähän ja sopii hyvin joukkoon. Voisihan toki käyttää vaikka suklaakastiketta "kerroksina" tuolla joukossa, niin saisi sileää jäätelöä. Toki monesti ne sattumat on ihan mukavia 🙂

 2. Pullis says:

  Hei! Sinulta jo löytyykin ennestään hieman munattomia jäätelöreseptejä, mutta toivoisin niit enemmän. 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Tosiaan munattomia jäätelöreseptejä on todella paljon. Tämä taitaa olla ainoa resepti joka sisältää kananmunaa, vai muistankohan väärin. Ennen kuin katsoin reseptin, en kyllä muistanut että tämäkin sisälsi noita keltuaisia… Sen verran on reseptejä tullut tehtyä, ettei enää muisti kanna kaikkien reseptien sisällöstä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close