Syysloman helpot leivonnaiset yhdellä klikkauksella

Meillä 9v. tyttäreni yllätti minut syysloman alkaessa leipomalla omatoimisesti kakun minun käydessä kaupassa. Neiti oli näppärästi hakenut yhden lempireseptinsä täältä blogista ja kakku oli jo uunissa minun tullessani kotiin. Yhdessä sitten mietittiin sopiva kuorrute, kun leipojan toiveissa oli mokkapalatyyppinen kuorrute. On kyllä mahtava huomata, miten lapset kasvavat ja äidin suuri innostus leipomiseen on tainnut tarttua myös lapsiin. Toivottavasti tämä innostus kantaa hedelmää myös lasten itsenäistyessä ja helpottaa heidän kasvuaan aikuisiksi.

Olenkin kerännyt helpot leivontareseptit nyt yhden klikkauksen alle tänne blogiin, joten on hyvin helppo löytää leivottavaa vaikka arkipäivään pienten lasten kanssa tai koululaisille itsenäisesti leivottavaksi. Reseptit löytyvät kohdasta Helpot reseptit. Monessa reseptissä riittää pelkkä ainesten sekoittaminen, mutta on joukossa muutama helppo täytekakkukin, jos sellaisen haluaa leipoa. 

Kannattaa katsoa löytyisikö tuolta teidän keittiöön sopivia reseptejä. Itse innostun aina kuullessani vanhempien leipovan yhdessä lasten kanssa sekä vanhempien kannustaessa lapsia leipomaan ja muihin keittiöhommiin. Nämä ovat kuitenkin niitä ihmisten perustaitoja, jotka on hyvä osata aikuisena. Mikä onkaan sen helpompaa kuin opettaa näitä taitoja arjessa. Itse tehdyt leivonnaiset ja ruoka kuitenkin valmistetaan aidoista raaka-aineista ja niissä voi itse säädellä esimerkiksi lisäaineiden ja sokerin määrää. Reilun 12 kotiäitivuoden aikana on kyllä tullut leivottua ja laitettua ruokaa lasten kanssa niin useasti, että toivon noiden vuosien opettaneen lapsia niin ruoanlaittossa kuin leivonnassakin. Näiden vuosien aikanahan tämä blogikin on syntynyt. Aivan kohta vietetään täällä blogissakin Pullahiiren leivontanurkan 9v. synttäreitä!

Tyttäremme nappasi tällä kertaa täältä blogista yhden kulhon suklaamuffinssiohjeen ja tuunasi sitä valko- ja maitosuklaahipuilla. Kuorrutteeksi valikoitui mokkapalakuorrute pienin variaatioin. Löydät reseptit näihin molempiin alla olevien linkkien takaa. 

Yhden kulhon suklaamuffinssit

Mokkapalakuorrute


Mukavia syysloman leivontahetkiä! 

Kommentoi

 1. Nimetön says:

  Mukavaa on leipominen lasten kanssa. Itselläni on 2.5 vuotias lapsenlapsi ja leivomme pari kertaa viikossa, viimeksi eilen. Yhdenkulhon muffareita, hiukan muunnellen ja sämpylöitä, joita pikku leipuri haluaa kaulita. Huomenna kaulitaan sitten piparitaikinaa!! Toivon tämän innostuksen kantavan ja opettavan häntä

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiva kuulla, että leipomistaito menee sukupolvelta toiselle! Nuo on mitä parhaimpia muistoja ja taitoja mitä voi lapsille ja lapsenlapsille antaa.

 2. Jaana M / My life says:

  Pitääpä testata! Muffinsiohjeella siis tämä kakku?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kyllä. Tytär paistoi tuon noin 22 cm vuoassa. Usein tuo toimii loistavasti juuri noin.

  2. Jaana M / My life says:

   Ok. Kiitti tiedosta!

 3. Nimetön says:

  Tein kakun 1,5-kertaisena tyttövauvani puolivuotissynttäreille. Kakku onnistui hyvin ja vieraat tykkäsivät kovasti! Helppo ohje vauva-arjen hulinassakin toteutettavaksi ja ihana maku!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Hei! Kiva, kun jätit kommenttia! Aina on mukava kuulla, kun te lukijat olette kokeilleet reseptejä 🙂 Tämä resepti sopii tosiaan vauvakoteihin leivottavaksi, kun koskaan ei tiedä kauanko unet kestävät.

 4. Unknown says:

  Minkä kokoisessa vuoassa kannattaa paistaa?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Muistelen, että tämä on tehty noin 22 cm vuoassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close