Täyteläinen Banaanijäätelö

 Banaani on ainakin lasten mieleen täytekakkujen täytteenä, joten maituu varmasti myös jäätelössä. Tässä jäätelössä maistuu nyt ihan oikea banaani, ei keinotekoiset makuaineet. Kaikki maut lähtevät aidoista raaka-aineista, joten tätä on myös mukava tarjoilla tietäen mistä jäätelö on tehty. Lisäksi joukkoon voi laittaa vielä hieman suklaakastiketta tai suklaarouhetta, joko jäätelöannokseen tai sitten jo valmiiksi jäätelön sekaan. Mikä parasta, tällä reseptillä et tarvitse edes jäätelökonetta täyteläisen jäätelön valmistukseen!
Täyteläinen Banaanijäätelö


1 annos kotitekoista banaanitahnaa

5 dl vispikermaa

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa (ei keitettynä)

(suklaakastiketta/suklaarouhetta) 


Valmista banaanitahna (Banana curd) ohjeen mukaisesti ja anna sen jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa kondensoitumaito banaanitahnan kanssa hyvin sekaisin. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada massa pakasterasiaan. Halutessasi lisää joukkoon suklaakastiketta ja/tai -rouhetta. Sekoittele suklaakastite ja/tai -rouhe kevyesti joukkoon. Laita pakasterasia pakastimeen ja anna jäätelön pakastua mielellään yön yli. Pyörittele jäätelö palloiksi ja tarjoa joko tötteröistä tai annosmaljoista.

Ostosvinkki! Kondensoitua maitoa löytyy monien ruokakauppojen leivontahyllyistä, monelta eri merkiltä. Joissakin kaupoissa se saattaa löytyä lämpimässä säilytettävien maitojen hyllyssä. Kondensoitu maito myydään säilykepurkissa. Kannattaa kysellä omasta kaupasta, josko tuota kondensoitua maitoa olisi myynnissä. Myös jotkut sekatavarakaupat sekä etniset ruokakaupat myyvät kondensoitua maitoa. Kondesoitua maitoa löytyy myös valmiiksi karamellisoituna, jolloin se on ”valmiiksi keitettyä” ja muuttunut valmiiksi kinuskiksi. Tässä reseptissä käytetään kuitenkin tuota ”perusversiota” eli makeutettua kondesoitua maitoa. Tuosta ”perusversiosta” voi tehdä myös itse kinuskia keittämällä säilykepurkkia noin kolmen tunnin ajan. Tuo kondensoitu maito saa jäätelöön ihanan pehmeän koostumuksen ilman jäätelökonetta ja sekotteluja.Herkuttele jäätelöllä ihanan aurinkoisena kevät- tai kesäpäivänä!


Muita jäätelöreseptejä sekä reseptejä jäätelökakkuihin löydät täältä!Kommentoi

 1. Nimetön says:

  Voiko tätä jäätelöä kuitenkin tehdä jäätelökoneella?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Varmasti voi tehdä myös jäätelökoneella. Tuo kondensoitu maito vain tekee massasta sellaisen pehmeän, ilman jatkuvaa sekoittelua. Sen vuoksi jäätelökonetta ei välttämättä tarvita. Itsellänikin sen hankinta on ajatuksissa, mutta vielä en ole sopivaa konetta löytänyt. Sainkin aikaisemmin hyviä vinkkejä erääseen päivitykseen. Nyt vielä vertailen koneita 🙂

 2. Nimetön says:

  Suurkiitokset reseptistä, jolla todella syntyi täyteläistä jäätelöä! Enää ei harmita, että Bravo banaani-suklaa- jäätelön valmistus on ilmeisesti lopetettu. Pelkkä banaanitahna maistui itsessään ihastuttavalle. Pitääpä seuraavaksi tätä tehdessä valmistaa jäätelömassan sekaan suklaakastiketta. Olisiko sinulla vinkkiä millaisella kastikkeella saisi mukavia suklaaraitoja jäätelön sekaan?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Mukava kuulla käyttäjäkokemuksia. Tästä tulee muuten todella hyvä pirtelö myöskin, pienen kaakaolisän kanssa (resepti löytyy blogista) 🙂 Luulen, että joko kermaan sulatettu suklaa toimii hyvin tai sitten ihan kaupan valmissuklaakastikkeet. Miten itse haluat. Suhdetta en osaa tuohon kerma-suklaaseokseen suoraan sanoa, mutta kokeilemalla löytää hyvän suhteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close