Thaimaa

 

Tammikuu on kohta ohitse ja katseet jo helmikuussa, mutta katsotaan hieman taaksepäin. Tämän vuoden tammikuu oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että saimme viettää siitä lähes puolet ihanan lämpimässä Thaimaassa. Tuo maa oli aikaisemmin meille täysin tuntematon ja vain pieni palanen siitä on nyt nähtynä. Olimme ensin Khao lakissa ja lopuksi Phuketin puolella Kamala beachilla. Khao lak oli aivan ihastuttava, pieni paikka. Hotellimme sijaitsi ihanalla, nimensä veroisella paikalla White sand beachilla. Tuo oli 15 kilometrin päässä ostospaikoista – ja ehkäpä juuri sen vuoksi – pala paratiisia. Alla olevassa kuvassa on rannalla ollut suosikki ravintolamme. Itse en pidä tavallisesti ravintoloiden leikkipaikoista (koska ravintolaan mennään syömään eikä leikkimään), mutta tämän ravintolan ”leikkipaikka” oli kyllä mahtava – valkoista hiekkaa ja rantaa pitkin kasvavia palmuja.

Meidän hotellimme naapurissa oli aikuisille suunnattu hotelli, joka järjesti ihanan romattisia kynttiläillallisia asiakkailleen. Tässä alla kuva eräältä illalta ennen kuin pariskunta saapui syömään. Kuvasta ei näe, mutta koko ranta oli täynnä kynttilöitä eri tasoissa. Aivan mahtavan vaikuttava pimeällä rannalla. 

Rannalla oli ihana juosta aamulenkkiä tai ihan vaan kävellä kameran kanssa ja napsia kuvia. Kuvia kertyikin matkalla tuhansian… Muutamia White sand beachin kuvia tässä alla. 
Alemman kuvan kookospähkinässä on sisällä simpukankuoressa asuva rapu. Paljon tuo on töitä tehnyt, että on tuonne päässyt. Nuo hiekassa olevat jäljet ovat siis ravun tekemiä jälkiä.


Myös 2004 tsunami oli nähtävissä pieninä pilkahduksina rannalla. Alla olevat entisen hotellin portaat muistuttivat tsunamin tapahtumista. Jos olisi lähtenyt tuosta kävelemään, niin mitä ilmeisemmin olisi törmännyt hotellin raunioihin. Näin luin jostain. Kävimme myös paikallisessa tsunamimuseossa sekä tsunamimuistopaikalla, joka oli tällä erää rakenteilla osittain. Kyllä tunteet olivat noissa tilanteissa pinnassa.

Myös alla olevia merkkejä tsunamiaaltojen korkeudesta sekä evakuointireittimerkkejä oli todella paljon näkyvissä.
Ruoka oli reissussa hyvää. Ruoanlaitoin thaimaalaiset osaavat ja maut ovat herkullisia. Oikeastaan pahaa ruokaa emme saaneet laisinkaan, vaan kaikki tilaamamme ruoat olivat maistuvia. Alla kuvia thaimaan ravintolayrittäjistä eli paikallisista katukeittöistä ja markkinoilla myynnissä olleista herkuista. Niitä kyllä riitti ja ostajia myöskin. Osa kuvista on otettu kaupungilta ja osa markkinapaikalta.

Kuivattua chiliä toimme myös mukanamme. Lajikkeita oli kahta erilaista ”spicy” ja ”extra spicy” eli ei sen tarkempaa tietoa 🙂 Tuo spicy oli jo minulle liian voimakasta. Yhden sellaisen voi laittaa suureen lihapataan, jos sen antaa hautua siellä kokonaisena…


Vielä kuvia retkiltä. Me kävimme Khao lakista Similanin saarilla snorklaamassa sekä elefanttisafarilla ja vesiputouksella. Phuketista teimme snorklausretken Phi phi saarelle ja osa perheestä kävi vielä nk. James Bond saarella. Nuo retket ostimme kaikki joko hotellilta tai kaupungilta retkikojuista. Oli muuten aika paljon hintaeroa verrattuna matkanjärjestäjän hintoihin. Laatu oli kaikilla reissuilla oikein hyvä. Ruokaa, välipalaa ja muuta naposteltavaa sekä juotavaa oli tarjolla jokaisella retkellä paljon. Veneet olivat hienoja ja hyvässä kunnossa.


 Yllä sataman kalastajalaivoja

Mikä ihana pieni apina roikkuu äidin (?) mahassa.


Paljon näimme ja koimme, mutta paljon jäi myös näkemättä. Ihanaa olisi joskus päästä takaisin. Khao lak oli meidän mielestämme paras tämän retken majoituskohteistamme. Phuket oli täysin turistipaikka ja meiniki oli aivan erilaista kuin Khao lakissa. Ensi kerralla ehkä suuntaisimme jollekin saarelle majoittumaan tai takaisin Khao lakiin. 

Vinkkejä otetaankin vastaan ihanan rauhallisista paikoista, joihin lapsiperhe voisi matkustaa Thaimaassa! Kertokaahan kokemuksia!


Kommentoi

 1. Herkkukatti says:

  Aivan ihania kuvia! Olin opiskeluaikanani kolme kuukautta vaihdossa Thaimaassa ja jonkin verran tuli vaihdon aikana reissattua maata ristiin rastiin. :)Omasta milestäni parhaimmat paikat olivat ehdottomasti Koh Lanta ja Koh Chang. Nämä paikat olivat kyllä omat lempparini, koska ne ei ollut niin kovia turistirysiä ja suhteellisen pieniä paikkoja. 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitokset vinkeistä. Kyllä tuolla ihanaa oli ja ruokaa sekä leivonnaisia paljon. Markkinoita oli mukava kierrellä ja nähdä paikallisten tapa myydä omia leivonnaisia sekä tietysti raaka-aineita. Oli kyllä niin erilaista kuin meillä päin. Ei varmasti kukaan täällä pohjoisessa ostaisi sellaisilta markkinakojuilta mitään, missä nuo kalat ja lihat olivat esillä ja myynnissä. Kauniin näköisesti kyllä, mutta en tiedä täyttyivätkö nuo säilytyslämpötilat…

 2. Dr.Sugar/Jinna says:

  Ja Angry Birdsithan sielläkin näkyi! 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Tuo oli jännä nähdä, että noita Andry birdsejä oli tarjolla eri muodoissa. Monesti juuri tuolla tavoin vartaissa. En tiedä mitä nuo ovat, mutta jos joku lukija osaa kertoa, niin kirjoitelkaapahan kommentteihin. Vartaissa myytiin ja mitä ilmeisemmin lämpiminä. Vaikuttivat hieman joltain leivonnaisilta rakenteeltaan, mutta tosiaan en tarkemmin kysellyt. Aika hauska olisi itsekin toteuttaa. Olivat todella taitavasti tehtyjä.

 3. Päivityksiä says:

  Ihanan herkullisia kuvia!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos! Herkkuja oli monenlaisia. Osan ruoka-annoksistakin nopsaan ennen syömistä kuvasin, mutta ihan kaikkia kuvia en tänne voinut laittaa. Niitä on nimittäin tuhansia… ei nyt pelkästään ruokakuvia, mutta varmasti niitäkin useampi sata. Markkinoilla kuvasin liha- ja kalatiskejä, mutta ne eivät olleet kovin herkullisen näköisiä…

 4. Marianne S. says:

  Huoh, upeita kuvia, hienoja tunnelmia 🙂 Mulla vanhemmat viettävät osan talvesta Hua Hinissä, kaiketi enemmän just eläkeläisten paikka mutta kertovat, että tosi paljon aivan pikkuvauvaperheitäkin näkee.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Tuolla on niin mahtavia maisemia ja tavat on niin erilaiset, että niitä innostuu oikein urakalla kuvailemaan. Tuo Hua Hin on minulle tuntematon paikka. Kuullut olen paljon. Pitääkin hieman enemmän googlettaa, että minkälainen paikka tuo Hua Hin on.

 5. Hannele says:

  Huikeita kuvia ja elämyksiä!
  Yksi unohtumattomimmista illallista on mekin syöty White sand beachilla. Hotelli on Khao Lakin kylän tuntumassa ja illalla mopoiltiin syömään kynttilöin valaistulle rannalle. Oi ihanuutta!

  Mitä pidit Kamalasta?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Hannele: Ihan samanlaisia kokemuksia on meilläkin. Vaikka reissusta on vasta muutamia viikkoja olisi halu päästä takaisin suuri… Ehkä jonain päivänä se tapahtuukin. On aina kiva haaveilla ja matkakuumeilla 🙂
   Kamalasta en kamalasti pitänyt. Oli aivan toisen tyyppinen kuin Khao lak. Kuuleman mukaan aikalailla rauhallisinta Phukettia, mutta silti liian "turistimaista". Tuntui, että Khao lakissa pääsi lähemmäksi paikallista kulttuuria ja paikallisia ihmisiä, mutta varmaan sekin on vielä kaukana siitä, mitä elämä on kaukana turistipaikoista. Kamalassa hotellimme oli myös lapsiperheiden kansoittama ja kun satoja pohjoismaisia lapsiperheitä on yhdellä hotellialueella, niin meno on vilkasta 🙂 Hotellin iltaohjelma oli laadukas ja sopiva koko perheen ohjelmaksi. Onneksi hotellilta löytyi myös rauhallisempia uima-allasalueita. Ranta oli kovin kansoitettu ja erilainen muutenkin kuin Khao lakin hiljainen "privaattiranta" (kuten me sitä kutsuimme). Olen kyllä tyytyväinen, että kävimme molemmissa paikoissa, koska nyt tiedämme kaksi kovin erilaista paikkaa Thaimaasta.

 6. Lilje says:

  Jos Thaimaa edelleen viehättää, suosittelen ehdottomasti Koh Phanganin saarta niemimaan itäpuolella. Ollaan asuttu täällä talvea paossa nyt 6 kuukautta eikä päivääkään vaihtaisi pois. Tekemistä löytyy kaikenmoista, biitsejä vilkkaasta rauhalliseen ja majoitusta luksuksesta vaatimattomaan. Paljon on lapsiperheitä näkynyt varsinkin joulun jälkeen. Tänne pääsee joko lentämällä viereiselle Koh Samuin saarelle, mikä on varmaan lapsiperheelle helpompaa, tai sitten Bangkokista yön tai päivän kestävällä juna/bussi+lautta-yhdistelmällä.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kuulostaapa ihanalta talven pakopaikalta! Pitää pistää mieleen ja katsella tarkemmin minkälaisesta paikasta on kyse. Kyllä tuo Thaimaa jäi mieleen sellaisena paikkana, että joku päivä olisi mukava tulla takaisin. Lämpimiä talvipäiviä teille sinne kaukomaille 🙂

 7. Nimetön says:

  Heippa! Me ollaan oltu kaksi kertaa koh lantalla, eli phi phin viereisellä saarella. Ollaan lennetty krabille ja siitä pääsee kätevästi ja nopeasti lautalla. Lanta on rauhallinen saari, jossa sielu lepää! Turismia on, mutta ei liikaa ja turistit osaa käyttäytyä (vertailukohteita phukettiin, no more..). Viimeksi oltiin kolme viikkoa vuoden ikäisen lapsen kanssa ja kaikki meni paremmin kuin hyvin. Saari on täynnä rantoja. Voi ottaa mopon tai taksin ja mennä vaikka päiväksi jollekin lähes autiorannalle. Ah, hirmuinen ikävä tuli aurinkoon! Khao lakista olen tykönnyt myös, mutta jotenkin tuo lantan "koskemattomuus" vetoaa, siellä ei tuota tyttöbisnestäkään näe.

  Tällaisia tuli mieleen, ja kiitos vielä kivasta blogista! 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kuulostaa ihanalta ja juuri sellaiselta mitä me lomalta kaipaisimme. Kyllä tuo Phuketin turismi jäi sillä tavoin mieleen, että jonnekin rauhallisempaan kuten Khao lak ensi kerralla 🙂 Koh Lantasta olenkin paljon kuullut! Mukava, kun jätit oman kommenttisi. Näitä on niin mukava lueskella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close