Ystävänpäivä: SydänpopsitYstävänpäivä nousee aina helmikuussa ajankohtaiseksi. Hyvähän se on ystäviä muistaa joka päivä, mutta minä kyllä pidän ystävänpäivästäkin. Itse en ystävänpäivän kaupallisuudesta piittaa, mutta mukava on muistaa ystäviä jollain omatekemällä paketilla. Koska omaa osaamista on nämä leivonnaiset, kokeilimme tyttäreni kanssa tehdä sydänpopseja. Mielestäni nämä muistuttivat niitä Fazerin pitkiä karkkeja ei kissakarkkia vaan sitä toista (ruskea kääre). Tuo täytteen pehmeys oli aika mukava kovan suklaakuoren sisällä. Osa meillä piti näistä enemmän suoraan jääkaapista otettuina eli jääkaappikylminä.
Sydänpopsit

(noin 15 kpl)


175 g Domino keksejä

noin 70 g pähkinälevitettä


noin 200 g suklaata

 (koristeita)


Mittaa keksit monitoimikoneeseen ja murskaa hienoksi. Lisäile pähkinälevitettä joukkoon sen verran, että massa pysyy kasassa. Liian löysä massa on vaikeampaa käsitellä kuorrutettaessa popseja. Painele keksimassa silikoniseen jääpalamuottiin (meillä oli Ikean sydänmuotti). Nosta pakastimeen noin puolen tunnin ajaksi. Kun sydämet ovat hieman jähmettyneet, paina ne ulos muotista ja paina tikut tai pillit sydämien sisään. Nosta tarvittaessa jääkaappiin, jos massa lämpenee liikaa. Kylmät popsit on helpommat kuorruttaa. 

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja laita suklaa kapeaan ja korkeaan astiaan esim. lasiin. (voit käyttää omavalintaista suklaata kuorruttamiseen) Upota sydämet suklaaseen ja nosta lautaselle. Itse käytän yleensä lautasen sijasta tasaista kylmäkallea, jonka päälle vedän leivinpaperin. Tällöin sydämen pohjapuoli jähmettyy nopeasti eikä leviä. Ripottele päälle koristeita. Voit pakata popsit pieniin sellofaanipusseihin tai kauniisiin rasioihin.


Vinkki! Voit myös valmistaa nämä ilman tikkuja, jolloin upotat koko sydämen sellaisenaan suklaaseen. Käytä apuna tällöin esimerkiksi pientä haarukkaa.Voit myös laittaa popseihin vaikka pienet rusetit koristeeksi. 
Tässä vielä haukatusta popsista kuva. Tämä näin lisäyksenä, kun oli jäänyt uupumaan alkuperäisestä kirjoituksesta!

Kommentoi

 1. Nimetön says:

  Olenkin ihmetellyt tätä "muoti-ilmiötä". Miksi tunkea tikku leivonnaiseen? Ja miten näitä pitäisi syödä? Kun kerran haukkaa, on koko leivonnainen murusenä sylissä ja vain tikku kädessä. Näkökysymys on sitten eri asia.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Riippuu tietysti miten haukkaa, mutta kyllä meillä lapsetkin osaavat jopa sotkematta syödä nämä. Tuo suklaa pitää aika hyvin koko "leivoksen" koossa. Toki, jos ronskisti leivoksesta haukkaa, niin silloin voi jo hieman muruiksi mennä. Unohdinkin laittaa kuvan haukatusta leivonnaisesta. Lisään sen tuohon tekstiin vielä. Siinä näkyy, ettei mitään ongelmia haukkauksesta ole tuohon tullut.

 2. Päivityksiä says:

  houkuttelevan näköisiä! ystävät varmasti ilahtuvat tällaisista ikihyviksi 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos! Toivotaan niin.

 3. Maarit says:

  Kivan näköisiä! Tein lapsen synttäreille cakepopseja ja huomasin että aika ratkaisevaa on popsien koko ajatellen tuota sotkemista 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Millä tavoin tuo koko ratkaisi? Oliko pienemmät parempia, jotta sai syötyä yhtenä suupalana?

 4. Maria says:

  Kauniita ovat. Minulla on vielä popsit kokeilematta, mutta ehkä ystävänpäiväksi 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Onko näin tosiaan? Nyt sitten Maria kokeilemaan 🙂 Reseptejä ja tapoja on monia, joten valitse omasi ja kokeile. Helppoa, jos ei lähde tekemään pikkutarkkaa hommaa.

 5. Kakkupuoti MariAnnika says:

  Ihania popseja! Näitä mä haluan testata, tikutkin jo odottaa valmiina, vielä kun joutaisi treenaamaan 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Tavalliset tikut ovat varmasti parempia popseihin, mutta kyllä nuo pillitkin oman asiansa ajoi. Nyt vaan tekemään popseja. Ovat vielä niin helppojakin! Makoisaa viikonloppua!

 6. Unknown says:

  Sulavatko nuo kuinka helposti,kun ajattelin antaa ystävilleni tälläisiä. Eli pitääkö nuo laittaa jääkaappiin? Vai kestävätkö sulamatta esim huoneenlämmössä?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Pidempi aikainen säilytys kannattaa tehdä jääkaapissa, mutta hetken säilyy myös huoneenlämmössä.

 7. Nimetön says:

  Hei, mitähän voisi käyttää pähkinälevitteen sijasta? Allergian vuoksi muuttaisin reseptiä.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Voit laittaa vaikka tuorejuustoa. Valitse vaikka jonkin maustettu tuorejuustto (makeasta valikoimasta).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close