Tuoremehua omenasta

Nyt roikkuvat ihanat vanhat omenapuut täynnä satoa ympäri kulmakuntia. Sainpa minäkin taas anopilta omenoita, jotka tällä kertaa mehulingolla ”puristin” mehuksi. Kyllä tuo on vaan niin herkullista. Netistä opiskelin, että tuon omenatuoremehun voi pastoroida kuumentamalla 80 asteeseen 10 minuutin ajaksi. Toinen säilömistapa on pakastaa tuoremehu. Itse tein sen verran vähän tuota omenatuoremehua, että meillä mehu juotiin tuoreeltaan pastoroimatta ja pakastamatta!


 

Tuohon omenatuoremehuun ei siis tarvita muuta kuin mehulinko sekä omenoita. Aika helppoa. Itse pesin omenat ja poistin siemenkodat. Tämän jälkeen laitoin omenat mehulinkoon ja linko valmisti tuoremehun. Minä vielä siivilöin omenamehun muutamaan kertaa, mutta kirkkainta olisi varmasti tullut sillä, että olisi harson läpi tuon mehun siivilöinyt. Voisi tuohon lisäillä esimerkiksi sitruunahappoa säilyvyyttä ja väriä parantamaan, mutta minä en halunnut mitään lisäillä. Yhteen erään kokeilin hieman sitruunaa sekaan, mutta se vähäinen määrä mitä laitoin, ei vaikuttanut mihinkään.
Tuo meidän mehulinko on hyvin edullinen, muutama vuosi sitten ostettu, mutta ajaa hyvin asiansa. Loppusta omenasta tuli sellaista kuivaa omenasilppua, päätin senkin hyötykäyttää omenapiirakkaan. Resepti tuohon omenapiirakkaan tulee lähipäivinä tänne blogiin. Yllä olevassa kuvassa taas jo pieni kurkistus tulevaan :o)Löydät tuon omenapiirakan reseptin täältä.


Suuremmat erät omenoita kannattaa viedä tuoremehuasemille puristettaviksi.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close