Vaniljauute viikko 2

Tässä nyt nuo vaniljauutteet, joiden teosta on hieman lisää tekstiä täällä. Kuvanottotilanteessa näiden valmistuksesta oli kulunut reilu viikko. Facebook-ryhmään laitoinkin jo kuvia, kun oli pieniä teknisiä ongelmia tämän blogin kanssa. Nyt onneksi sain kuvat tännekin ladattua!

Päivä 1.

Päivä 10.

Tuo vaniljauute muuttuu pikku hiljaa koko ajan tummemmaksi. Yritän malttaa vielä ainakin kaksi viikkoa ennen kuin avaan pullot ja kokeilen vaniljauutetta johonkin leivonnaiseen. Olen aina välillä heilutellut pulloja, mutta en ole varma onko se tarpeen. Katsotaan mitä näistä tulee. Lupaan päivitellä vaniljauutteen valmistumista sekä sitten jatkossa näiden käyttö leivonnassa 🙂

Jos kiinnostuit vaniljauutteen valmistuksesta ja noista ihanista etiketeistä, niin käy kurkkaamassa enemmän tekstiä täältä aikaisemmasta päivityksestäni.

Kommentoi

 1. Nimetön says:

  Tein uutetta heti kun vinkkasit tästä.Olen yrittänyt seurata blogiasi ja löytää vinkkejä tämän käyttöön,onkohan mennyt ohi…Tosi usein käyn katsomassa luomuksiasi ja kokeillutkin monenmoista.Uute on jostain syystä jäänyt kaappiin,eihän se huonoksi mene mutta olisi kiva kuulla sen käytöstä lisää.

  Pikke

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Olen käyttänyt itse tuota uutetta aina välillä esimerkiksi vaniljasokerin tilalla leivonnaisissa. En muista tarkalleen missä resepteissä tuota vaniljauutetta olen käyttänyt, mutta tässä nyt yksi resepti mikä tuli mieleeni: http://www.pullahiiri.com/2012/12/luukku-15-piparkakkupallot-vs.html

  2. Nimetön says:

   Kiitos,,olitpa nopea.Käytetäänkö sitä suhteessa yhtä paljon kuin van.sokeria?
   Pikke

  3. Pullahiiri/Taru says:

   Suurin piirtein. Tuo on makuasia, joten oman maun mukaan myös kannattaa lisäillä. On tuo hieman eri makuista kuin vaniljasokeri leivonnaisessa.

 2. Nimetön says:

  kuuluuko noiden vaniljatankojen antaa olla tuolla pullossa kunnes se on kokonaan tyhjä? vai otetaanko ne pois kun uute on parissa kuukaudessa tekeytynyt?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Minä olen pitänyt nuo vaniljatangot. Monen eri lähteen mukaan, tuonne voisi alkoholia lisäillä vähän kerrassaan ja jatkaa tuota ensimmäistä vaniljauutesatsia. Itse en ole kokeillut tuota uutteen "jatkamista". Blogiin on lähiaikoina tulossa taas resepti, jossa tuota uutetta olen käyttänyt. Aina silloin tällöin se muistuu tuolta kaapista mieleen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close