Laskiaissunnuntain pullat

Pienet laskiaispullat hillolla ja kermavaahdolla

Meillä vietettiin 9v. poikamme syntymäpäiviä sukulaisten ja ystävien kesken. Kamala sää, sairastelut ja juuri edellisenä päivänä olleet synttärijuhlat hieman verottivat vieraita, mutta mukavasti ihmisiä kuitenkin runsaasta lumisateesta huolimatta pääsi paikalle.

Pojan ehdotonta herkkua on pulla, joten tarjoilujen toivelistalla oli joko pullaa tai kardemummakakkua. Näin laskiaissunnuntain kunniaksi tarjosimme sankarille ja vieraille tietenkin pieniä laskiaispullia muiden herkkujen lisäksi.

Laskiaispullat

(kaksi pellillistä)

5 dl vettä tai maitoa
25 g tuorehiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1-2 tl kardemummaa
13-15 dl vehnäjauhoja
200 g voita
1 kananmuna voiteluun
raesokeria

Täyte
4 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
mansikkahilloa

Lämmitä neste kädenlämpöideksi ja murenna hiiva nesteen sekaan. Lisää myös sokeri ja suola sekä kardemumma joukkoon ja sekoittele seosta hieman. Lisäile vehnäjauhoja vähitellen joukkoon. Lisää alustuksen
loppuvaiheessa voi ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisäile jauhoja tarpeen mukainen määrä ja jätä niitä hieman myös leivontaan. Annan taikinan nousta lämpimässä paikassa kaksin kertaiseksi.

Jaa taikina yhtä suuriin osiin, määrä riippuu siitä kuinka suuria pullia haluat. Pyörittele pullat palloiksi ja nostele leivinpaperin päälle nousemaan. Voitele pullat kananmunalla ja ripootele päälle raesokeria. Paista noin 200 asteessa noin 10 minuutin ajan. Pullien koko määrää paistolämpötilan ja ajan. Anna pullien jäähtyä.

Leikkaa pullista ”lakki” irti. Vatkaa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi. Levitä pullille hieman mansikkahilloa ja pursota kermavaahto päälle. Nosta lakki kermavaahdon päälle.

Isommissa laskiaispullissa yleensä koverran tuota pullaa sisältä ja teen pullasta, hillosta ja kermavaahdosta mössön, jolla täytän koverretun pullan. Lisäksi kermavaahtopursotukset tietenkin mössön päälle.

Nyt on taas urakalla juhlittu, joten on mukava että työntäyteisen viikonlopun jälkeen saamme heittäytyä hiihtolomalle. Nyt ainakin lunta piisaa, joten eiköhän sitä ainakin lumileikkeihin pääse, jos ei ihan laduille hiihtämään. Mukavaa tulevaa hiihtolomaviikkoa (ainakin etelä-Suomessa) kaikille!

Herkullisiet laskiaispullat ja helppo pullataikina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close