Appelsiini-suklaakakkuTein tuossa jokin aika sitten appelsiini-suklaamuffinsseja. Tuohon päivitykseen jätti eräs lukija kysymyksen taikinan paistamisesta kahvikakkuvuoassa. Yleensä tuon muffinssitaikinan paistaminen kahvikakkuvuoassa onnistuukin oikein hyvin – niin nytkin. Muffinssihan on vain muoto, jossa kakkutaikina paistetaan. 

Hyvin onnistui siis tuolla ohjeella myös tämä kakku. Tein taikinan puolitoista kertaisena ja hieman lisäsin nostatusaineita. Muutenkin hieman sovelsin eli laitoin 100 g maustamatonta tuorejuustoa ja sen vuoksi osan nesteestä korvasinkin sitten appelsiinimehulla. Muuten menin ihan puolitioistakertaisen ohjeen mukaisesti. Paistoaikaa sitten kyllä hieman pidensin eli tämä kakku oli noin 50 minuuttia uunissa (yksinkertainen kakku paistuisi varmasti hieman nopeammin). Jos innostut tätä kakkumuodossa kokeilemaan, kannattaa kypsyyttä kuitenkin tarkastaa tikkutestillä. Näin ollen saat varmasti kypsän kakun. Kakun päälle pursottelin tomusokerista ja tilkasta appelsiinimehua tehdyn paksun seoksen, jota värjäsin hieman lisää keltaisella elintarvikevärillä.


 Tästä minun muokkauksestani voi hyvin huomata, kuinka helppoa reseptejä on muuntaa omaan makuun sopivammaksi tai kaappien sisältöä vastaavaksi. Resepti löytyy siis blogistani täältä. Käy kurkkaamassa leipoisitko nämä mielummin kakkuveriona vai muffinsseina. Muffinssit on helppoja napata vaikka viikonlopun ulkoiluhetkiin mukaan. 
Herkullista ja maistuvaa viikonloppua kaikille lukijoille!

Älkäähän unohtako, että noidat käyvät sunnuntaina ovelta ovelle virpomassa. Kannattaa siis hankkia muutama suklaamuna varastoon 🙂 

Kommentoi

 1. Nimetön says:

  Heippa. Vähän nyt ohi aiheen, mutta: ilmestyykö sulta uusi kirja ensi kuussa? Olin adlibriksessä näkevinäni sen. 🙂

  Jos ilmestyy, niin jes! 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Ei ole uutta kirjaa ilmestymässä, mutta tuosta vanhasta kirjasta on kustantaja tehnyt uudistetun painoksen. Siinä on nuo kirjan ensimmäisen painoksen yhteydessä olleen kilpailun kakut mukana.

 2. Kirsti says:

  Herkullisen näkönen ja sitähän se tietysti onkin:)

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos 🙂 Kyllä tuo meillä maistui niin omalle porukalle kuin vieraillekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close