Blenderikoulu ja ihanan raikkaat smoothiet

Kaupallisessa yhteistyössä Electrolux

Pääsin osallistumaan Electrolux Explore 7-blenderikouluun hieman ennen joulua, jonka veti tv:stäkin tuttu kokki Arto Rastas. Arto Rastas on minulle tullut aikoinaan tutuksi Ylen Kotikokit sarjasta, joten oli mukavaa päästä hänen oppiinsa – tällä kertaa blendereiden kanssa. Tämä blogipostaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Electroluxin kanssa, joten pääsimme tietysti kokeilemaan tilaisuudessa kauniita Electroluxin Explore 7-blendereitä

Blenderiä on saatavilla kolmessa eri värissä. Minulla oli käytössäni vaalea hiekka-väritys. Muut värivaihtoehdot ovat luonnon vihreä sekä aina tyylikäs graniitinmusta. Valmistimme mansikkagazpachoa, muutaman erilaisen välipala- tai jälkiruokasmoothien sekä kahvia sisältävän jälkiruokajuoman. 

Tämän blenderin älykäs nopeuden säätö sekä neljä erilaista ohjelmaa helpottivat näiden ruokien valmistamista. Pääsimme reseptien kanssa kokeilemaan jäänmurskausta, keiton valmistamista sekä juoma- ja smoothieohjelmaa. Tämä blenderi onkin parhaimmillaan juuri juomien, juotavien smoothieiden ja keittojen valmistuksessa. 

Electrolux Explore 7-blenderin kulho on koneessa kiinni ollessaan kymmenen asteen kulmassa, jolloin sekoitusnopeus voidaan pitää tavallista blenderiä matalampana. Tällöin myös seoksen lämpötila pysyy matalampana ja aineksia ei tarvitse sekoittaa liikaa. Erillisiä pulssiohjelmia käyttäessäsi saat helposti tehtyä myös seoksia, joissa säilyy purutuntuma ja sattumat. Lisäksi seoksen maku ja värikin pysyvät parempina, kun sekoitusteho on pienempi. Blenderissä on myös mehusuodatin, jolla valmistat herkulliset tuoremehut helposti ja näppärä monitoimisilppuri pähkinöiden, keksien sekä muiden ruoka-ainesten hienontamiseen. 

Blenderin mukana tulee myös välipalasmoothielle sopiva juomapullo, johon on helppo pakata smoothie vaikka työmatkalle mukaan. Kannu ja terät ovat vieläpä astianpesukoneessa pestäviä, joten laitteen puhdistus on helppoa. Koneen pystyy pyyhkäisemään puhtaaksi kostealla liinalla. 

Tässä alla on herkullinen – oikea flunssa-ajan – smoothie, jonka minä valmistin blenderikoulussa. Se sisältää mm. mangoa, omenaa, inkivääriä, chiliä ja vihreää teetä. Kuvissa alla olevalla reseptillä valmistettu smoothie on tuo kauniin keltainen – tai oikeastaan jopa hieman oranssi. 

Spicy Winter power Loska Smoothie

by Arto Rastas


2 dl vihreää teetä 

1 mango (jäinen)

2 omenaa (jäinen)

1/4 chiliä 

pieni pala inkivääriä 

1 valkuainen


Valmista vihreä tee. Mittaa blenderiin paloiksi pilkottu jäinen mango sekä paloiksi pilkotut jäiset omenan palat. Kaada päälle hieman jäähtynyt tee ja pyöräytä seos sekaisin. Lisää joukkoon chili ja kuorittu inkivääri. Pyöräytä seos sekaisin ja lisää lopuksi vielä valkuainen joukkoon. Anna koneen pyöriä hetken aikaa ja smoothie on valmis. 


Voit koristella smoothiet syötävillä kukilla, chilin palasilla tai jauhetulla vihreällä teellä. Tässä kuvassa näkyy herkullinen ja itselleni täysin uusi mansikkagazpacho. 
Vihersmoothie eli Sweet Greens!-smoothie sisälsi avokadoa, mangoa, pak choita, limeä ja mantelimaitoa. 

Ihanat smoothiet sopivat hyvin aamupalaksi, välipalaksi sekä iltapalaksi. Smoothieiden paras puoli on se, että niitä voi valmistaa lähes mistä tahansa raaka-aineista. Nestettä lisämällä smoothiesta tulee juotavaa ja vähemmällä nesteellä saat tehtyä smoothiekulhoja eli smoothie bowl-annoksia. Katso blogin kaikki smoothie-reseptit täältä
Kommentoi

  1. Heli-Hannele - Beach House Kitchen says:

    Chili on kyllä oiva mauste smoothiehinkin, tulee vähän sellainen ruokaisampi ja lämmittävämpi tunne! Täällä on surauteltu hummusta, smoothieita ja mehuja uudella Elektrolux Exploren koneella, kaunis se on ja helppokäyttöinen!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä tuo chili on erinomainen smoothieissa 🙂 Pitää jatkaa kokeiluja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close