Vegaaninen itsetehty jäätelö ilman jäätelökonetta

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ FAZER AITO JA FAZER YOSA

Vegaaninen itsetehty jäätelö on helppo valmistaa kaurapohjaisista tuotteista. Tämän jäätelön valmistamiseen et tarvitse edes jäätelökonetta. Jäätelöresepti on tehty kaupallisessa yhteistyössä Fazer Aito– ja Fazer Yosa-tuotteiden kanssa. 

Keitin jäätelön pohjaksi kondensoitua maitoa muistuttavan vegaanisen kondensoidun kaurajuoman, joka makeuttaa jäätelöä juuri sopivasti ja vaikuttaa myös jäätelön koostumukseen. Vegaaninen kondensoitu kaurajuoma keitetään Fazer Aito Kaurajuoma Baristasta ja sokerista, jolloin se sopii maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon. Jäätelöön joukkoon lisätään ennen pakastamista vielä mangososetta, joka näkyy jäätelön pinnalla kauniina raitoina. Nuo herkulliset mangososeraidat pakastuvat jäätelön sekaan mehujäätä muistuttaviksi raikkaiksi makupaloiksi. 

Voit käyttää jäätelössä myös muita Fazer Yosa-kauravälipalamakuja, jolloin voit varioida useita erilaisia jäätelömakuja kesän aikana. Vaihtele joukkoon sekoitettavaa sosetta kauravälipalan maun mukaan. 

Pyörittele valmis jäätelö palloksi annosmaljoihin tai jäätelötötteröihin. Suosittelen pitämään jäätelöä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Näin saat parhaiten pyöriteltyä jäätelöstä palloja. Tällöin myös jäätelön maku on parhaimmillaan.

Katso alta resepti ja tee tämä viilentävä kesäherkku vaikka juhannuksen jälkiruokapöytään tai kesäpäivän viilentäväksi vegaaniseksi herkuksi. 

Kondensoitu kaurajuoma on vegaaninen vastine kondensoidulle maidolle. Se valmistuu Fazer Aito Kaurajuoma Baristasta ja sokerista. Tuo seos keitetään kasaan ja se on valmis, kun seosta on jäljellä noin 2 1/2-3 dl. Seos saa olla tässä vaiheessa vaaleaa ja notkeaa. Se muuttuu jäähtyessään siirappiseksi. 

Minä keitin tuon kondensoidun kaurajuoman pinnoitetussa paistinpannussa, jolloin se valmistui noin kahdessakymmenessä minuutissa. Pienemmässä kattilassa aikaa olisi voinut mennä hieman kauemmin. Tämä aika on kuitenkin viitteellinen. Tärkeintä on, että seos on tiivistynyt noin puoleen alkuperäisestä määrästä. 

Huomioi keittäessäsi seosta, että et keitä seosta liian kauan, jolloin seos muuttuu jäähtyessään paksuksi kinuskiksi. Voit käyttää vegaanista versiota kondensoidusta maidosta myös esimerkiksi maidottomien ja vegaanisten fudgejen valmistamiseen. 

Vegaaninen kondensoitu kaurajuoma

5 dl Fazer Aito Kaurajuoma Baristaa

2 dl sokeria

Mittaa pinnoitettuun paistinpannuun tai kattilaan kaurajuoma ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi. 

Pienennä tehoja puoleen ja anna seoksen kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, tai kunnes seosta on jäljellä noin 2 1/2-3 desilitraa. Sekoittele välillä. Jos käytät pientä kattilaa, seosta pitää keittää hieman kauemmin. 

Kaada valmis seos astiaan ja viilennä se jääkaappikylmäksi. 

Vegaaninen mangojäätelö

2 dl Fazer Aito Kauravispiä

1 annos vegaanista kondensoitua kaurajuomaa

400 g Fazer Yosa Kauravälipala Mangoa

1 dl mangososetta

Vatkaa Aito Kauravispi vaahdoksi. Ota vegaanisesta kondensoidusta kaurajuomasta kaksi teelusikallista erilleen. Sekoita kulhossa Yosa Kauravälipala ja loput itse tehdystä vegaanisesta kondensoidusta kaurajuomasta. Nostele joukkoon Kauravispi ja lusikoi jäätelö sopivaan astiaan. 

Sekoita erilleen otettu vegaaninen kondensoitu kaurajuoma ja mangosose keskenään. Lusikoi mangosose jäätelömassan päälle ja pyöräytä se lusikalla raidoiksi jäätelömassan joukkoon. Suojaa jäätelö ja nosta se pakastimeen pakastumaan. 

Ota jäätelön huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Näin jäätelö on helpompi pyöritellä kauniiksi palloksi jäätelötötteröön tai annoskulhoihin. Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close