Kymmenen reseptivinkkiä juhannusviikolle

Huomenna alkaa juhannusviikko ja sitä myöten myös juhannusherkkujen suunnittelu. Keskikesän juhla on saapunut kyllä todella yllättäen. Kesäkukat ovat valloittaneet tienvarret ja marjojen taimet alkavat puskemaan satoa tälle kesälle. 

Moni teistä lukijoista juhlistaa juhannusta mökkiolosuhteissa, osa vesillä ja osa taas nauttii kaupunkijuhannuksesta. Keräsin tähän alle kymmenen omaa suosikkiani juhannusresepteistä. Löytyisikö listalta myös teidän juhannusjuhliin sopivia reseptejä? 

Yritin ottaa huomioon sen, ettei juhannuksena tarvitsisi viettää koko aikaa keittiössä, vaan reseptit ovat nopeita ja osan voi esivalmistella jo hyvissä ajoin ennen juhannusreissuun lähtemistä. Muutama grillireseptikin mahtui joukkoon. Itse ajattelin paistaa alkuviikosta juhannusta varten marenkipohjat. Pakkaseen olen tehnyt jo muutamia esivalmisteltuja herkkuja, joten ehkä tänä kesänä pääsemme hieman pienemmillä juhannusvalmisteluilla. 

Pakastimessa minulla on tästäkin listauksesta löytyvän mansikkakakun valmiiksi leikatut kakkupohjat sekä täyttämättömiä tuulihattuja. Tuulihatut ajattelin täyttää sekä suolaisilla että makeilla täytteillä. Voileipäkakkua varten löytyisi leivät pakastimesta, mutta saa nähdä riittääkö meillä syöjiä voileipäkakulle. 

Kuten huomaatte, niin täälläkin on vielä juhannuspöydän tarjoilut auki. Ehkä tästä alta löytyy herkut meidänkin juhannusjuhliin. 

AAMIAINEN JA BRUNSSI


Jääkaappisämpylät

Aamun herkulliset jääkaappisämpylät ovat nopea tapa saada tuoretta leipää aamiais- tai brunssipöytään. Nämä ovat nousseet viimeisen vuoden aikana meidän perheessä suureen suosioon, sillä lapsetkin selviävät tästä helpon sämpylätaikinan sekoittelusta vaikka itsenäisesti. Jauhoja voi vaihdella maun mukaan ja taikinan joukkoon voi lisätä myös erilaisia hiutaleita tai siemeniä. Katso resepti täältä ja sekoittele taikina jääkaappiin valmiiksi. Voit tehdä tämän taikinan jo vaikka kotona valmiiksi, koska se kestää jääkaapissa vaikka muutaman päivänkin. Kaikkia sämpylöitä ei tarvitse valmistaa kerralla. 

MarjarahkaMarjarahka valmistuu nopeasti ja maistuu herkulliselta. Näin juhannuksen kunniaksi marjoina voi toki käyttää vaikka tuoreita kotimaisia mansikoita, jotka ovat kypsyneet viime viikkojen aikana. Vaikka paras mansikkasato on vielä edessä, niin nyt on jo ihana herkutella näillä kesän herkkumarjoilla. Voit kasata rahkan myös näyttävästi annosmaljoihin tämän jälkiruoan tyyliin. Tee marjarahka-annoksesta vielä astetta hienompi murustamalla annosmaljojen pohjalle hieman keksejä. 

Yhden kulhon raparperipiirakka

Yhden kulhon piirakat valmistuvat todella nopeasti ja maistuvat herkullisilta. Tällaisen peltipiirakan voit valmistaa jo kotona valmiiksi ja ottaa sellaisenaan juhannusjuhliin mukaan. Juhlavassa brunssipöydässä on mukava olla jotain makeaakin mukana, joten olkoon tämä piirakka se brunssin huipennus kahvikupillisen kanssa. Raparperia on nyt puutarhat täynnä, joten sen vuoksi tähän valikoitui nimenomaan raparperipiirakka. Kurkkaa tämän herkullisen raparperipiirakan resepti täältä

HYVÄÄ GRILLISTÄ, HERKKUA NUOTIOLLA

Jos nämä lämpimät kesäsäät jatkuvat, niin moni haluaa valmistaa ruoan juhannuksenakin grillissä, jotta mökki ei lämpene ja muutenkin on kiva valmistaa ruokaa ja herkkuja ulkosalla. 

Tästä alta löydät muutaman blogista löytyvän grilleherkun reseptin. 

Grillipizza


Herkullisen pizzan voi valmistaa myös grillissä. Pizzan pinta ei ota niin hyvin väriä grillissä kuin uunissa, mutta maku on herkullinen. Kurkkaa tarkempi resepti täältä. Voit täyttää pizzan omavalintaisilla täytteillä. Sekin on kiva ohjelmanumero, kun jokainen herkuttelija täyttää oman pizzan ja kenenkään ei tarvitse yksin olla keittiön puolella ruokia valmistamassa. 

Mustikkacrostata

Minä olen tehnyt grillissä myös makeita leivonnaisia. Näin ollen ei leivonnasta tarvitse kieltäytyä myöskään lämpiminä kesäpäivinä, kun uunia ei viitsi mökissä lämmittää. Koska mustikka-aika ei vielä ole tämän kesän osalta, niin vaihtaisin minä tämän reseptin mustikat tällä kertaa mansikoihin. Kurkkaa makean crostatan resepti täältä.

S´mores


Vaikka s´mores-herkku onkin perin amerikkalainen jälkiruoka tai oikeastaan nuotioherkku, voi sen valmistaa erinomaisesti juhannusnuotiolla, jos sellaisen saa sään puolesta sytyttää. Tämä herkku on tullut omaan elämääni 90-luvun puolivälissä amerikassa viettämäni kesän myötä, ja kyllä se on nykyään jo siirtynyt myös jälkipolvelle. Tämän nuotioreseptin löydät täältä. Jos nuotiota ei saa sytyttää, niin voit kurkata uunissa valmistuvan s´mores-reseptin täältä

KAHVIPÖYDÄN HERKKUJA

Mansikkakakku mansikkamoussella (ilman liivatetta)


Mansikka kuuluu niin vahvasti juhannukseen ja suomalaiseen kesään, että mansikkakakku on aika ehdoton kahviherkku juhannuksena. Voit paistaa tämän helpon ja nopean mansikkakakun pohjan jo vaikka etukäteen valmiiksi ja pakastaa. Ota pakastettu ja valmiiksi paloiteltu kakkupohja mökille tai veneeseen mukaan. Valmista juhlapaikassa täyte ja kuorruta sekä koristele kakku. Kakun kuorrutuksessakin voi mennä helpoimman kautta, koska mansikat ovat niin kauniita ja herkullisen näköisiä kesäkakun päällä. Kermavaahdon voit vaikka vaan levittää veitsellä ja lusikalla kakun päälle. Kurkkaa tarkempi resepti täältä

Suomen paras mansikkakakku

Jos haluat nähdä mansikkakakun kanssa hieman enemmän vaivaa, niin kurkkaa silloin tämä Suomen paras mansikkakakku-tittelin saanut herkullinen ja mehevä täytekakku täältä. Tällä herkullisella mansikkatäytekakulla yllätät positiivisesti varmasti kaikki juhlaherkkujen syöjät! 

Marjaisat marenkileivokset


Nämä marjaisat marenkileivokset ovat todella hyviä kesäjuhlien pelastajia. Marenkipohjat voit nimittäin paistaa jo hyvissä ajoin etukäteen, kunhan suojaat ne hyvin. Säilytä valmiit marenkipohjat huoneenlämmössä. Itse säilön marengit isoissa pahvisissa kakkulaatikoissa. Mikä parasta näiden marenkipohjien valmistamiseen et tarvitse kuin kaksi raaka-ainetta. 

Näitä ajattelin itsekin valmistaa meille juhannuspöytään. Marenkileivokset voit vieläpä täyttää juuri ennen tarjoilua tai vaikka tarjoilun yhteydessä, jolloin jokainen voi täyttää leivokset juuri niillä täytteillä kuin itse haluaa. Näin nämä leivokset eivät vie edes kylmäsäilytystilaa. 

Maailman helpoin pullataikina


Kyllähän myös pulla kuuluu suomalaiseen juhlapöytään. Jos et jaksa näin kesällä valmistaa pullia perinteisellä tavalla, niin kurkkaa nämä jääkaappipullat täältä blogista. Tämä taikina valmistuu yhtä nopeasti kuin tuo aikaisemmin mainitsemani jääkaappisämpylätaikinakin. Ainekset vain sekoitetaan keskenään ja nostetaan yöksi jääkaappiin. Jaa taikina aamulla voideltuihin muffinssipellin koloihin ja paista uunissa. Katso resepti täältä ja valmista vaikka herkulliset voisilmäpullat todella helposti! 

Viikolla on luvassa vielä pari juhannukseen sopivaa reseptiä, joten pysy menossa mukana!  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close