Perinteinen mansikkatäytekakku

Nyt on vielä hyvin mansikoita saatavilla, mutta koskaan ei tiedä miten kauan tätä herkkua kestää… Meillä on syöty mansikoita tuoreeltaan, leivottu mansikkapiirakkaa ja valmistettu hilloja. Lähipäiviinkin on vielä hillourakkaa jäljellä. Kaikkien näiden jälkeen mikä olisikaan parempi herkku kun mansikkatäytekakku. Tämä on juuri niin perinteinen kuin kesällä pitääkin olla. Täytteenä on tällä kertaa itsetehtyä mansikkahilloa sekä kermavaahtoa. Koko kakku mökkiolosuhteissa valmistettu. Sain tähän yhteyteen vielä kokeiltua hieman pursotusvälineiden vertailua, josta enemmän tuolla päivityksen alapuolella.

Tähän mansikkatäytekakkuun sain tehtyä vain yhden täytekerroksen, koska meillä oli mökillä syöjiä aika vähän, mutta kuitenkin kakkuvuoka oli suhteellisen suuri. Näin ollen tein sitten hieman matalamman pohjan, mutta täytettä oli kuitenkin ihan riittävästi 🙂

Pohjana kakussa on 4 munan sokerikakkupohja. Kostukkeeksi käytin tällä kertaa sitruunalla maustettua kivennäisvettä. Toimi muuten hyvin kostukkeena. Keitin hillon tuoreista mansikoista hillo-marmeladisokerin kanssa, jolloin hillosta tulee hieman jämäkämpää ja hillo pysyy paremmin täytekakun täytteenä.

Tällä kertaa en laittanut kermavaahdon joukkoon tavallista sokeria. Vaan lisäsin joukkoon sopivan määrän vaniljasokeria. Tuo hillo itsessään on sen verran makeaa, ettei kermavaahto muuta kaipaillut.

Nyt tullaan tuohon testaukseen mitä alussa lupailin. 

Minulla ei ole mökillä kunnollisia (metallisia) pursotusteriä käytössäni. Niinpä käytin pursotukseen muovisia Eskimon pursotusteriä, jotka tulee mukana kun ostaa kertakäyttöisiä pursotuspusseja. Nuo kyllä välttää ihan hyvin mökkiolosuhteissa esimerkiksi tuulihattuja tehdessä tms. Nyt halusin tehdä suosittua ruusupursotusta (ja vielä laidalliselle alustalle, joka ei muuten yhtään helpota pursottamista), ei jälki ollut metallityllan veroista. Kyllä tässäkin lajissa välineillä on ainakin pieni merkitys lopputulokseen. Kyllä siihen vaikuttaa myös harjoituskertojen määrä sekä valmistusolosuhteet, mutta hyvillä välineillä on helpompi saada kaunista jälkeä aikaiseksi. Kyllä minulla on seuraavana hankintalistalla nuo metalliset tyllat mökin keittiöönkin.

 Nuo pursotuspussit sitä vastoin on mitä parhaimpia, kun on aina puhdas pursotuspussi valmiina odottamassa seuraavaa pursotusta.

Tästä voitte katsoa pursotustuloksia. Tuo Brita-kakku vasemmalla on pursotettu metallityllalla ja tämä mansikkakakku muovityllalla. 

Mitä sinä olet mieltä? 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close