Halloweenin odotusta Kaliforniassa

Pupkin patch

Tänä vuonna saimme mahdollisuuden lähteä reissuun juuri halloweenin aikaan. Sehän on yksi suuri juhla innokkaasti ja räväkästi juhlivien amerikkalaisten juhlavuodessa. Oikeastaan, mitä tahansa täällä juhlitaan, se tehdän näyttävästi. 

Vaikka varsinainen halloween on vasta huomenna, on tämä viikonloppu ollut jo halloween-tapahtumia täynnä sekä koko viikon on järjestetty erilaisia kurpitsamyyntejä ja lasten tapahtumia. Nämä tapahtumat, joihin me olemme osallistuneet, ovat olleet juuri näitä lapsille sopivia, kun kolmen lapsemme kanssa täällä reissaamme.

Tässä vaiheessa on tarjolla pieni kuvasarja ja video, mutta lisää reissujuttuja on vielä tulossa… Huomista innolla odottaen!

Turban squash
Maissilabyrintit kuuluvat osaksi kurpitsamyyntejä.
Lots of pumpkins
Halloween game
Halloween games
Kurpitsat halloween
Pupmking patch in California
Orange turkey pumpkin
Halloween pumpkin patch
California halloween theme

Tässä vielä video Kalifornian Fairfieldistä Larry’s produce kurpitsamyynnistä. 

Pumpkin patch in California

Voit seurata matkaa myös instagramissa @pullahiirenleivontanurkka

Happy halloween in California

Kommentoi

 1. Merituuli says:

  Tosi muhkea kurpitsavalikoima! Jännityksellä odotan minäkin mitä siellä tuleman pitää.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Eikö vaan! Ja näitä myytipaikkoja oli paljon… Ihan uskomatonta tuo kurpitsan määrä.

 2. Minna Vuo-Cho says:

  Oli siinä kurpitsa poikineen – rakastan tuollaisia tosi runsaita valikoimia kauniista ruokatarvikkeista!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Nuo esillepanot olivat ruokakaupoissa uskomattomia. Vaikka olisi melkein kuinka pieni kauppa tahansa, jolla on oma hevi-osasto, oli se aina tyylikkäästi laitettu esille.

 3. Kirsi says:

  Tuo kurpitsoiden määrä, voiko niitä yhtään enempää olla? Göteborgin huvipuisto Lisebergissä tuntui olevan älyttömästi, mutta näissä kuvissa on taidettu mennä jo sen määrän yli…

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Siis tuo määrä oli monessa paikassa aivan älytön. Yleisesti oli tarjolla tuota "peruskurpitsaa", jota jack o´lantern-nimellä kutsutaan. Sitten tällaisissa vihannesmyymälöissä oli kaikkea mahdollista tarjoll hyvin erinäiköisissä ja erikokoisissa valikoimissa. Niin ja tietysti vielä eri väreissäkin 🙂

 4. Suusta suuhun Alisa says:

  Aivan mieletön kurpitsavalikoima, huh, wau! Menisin varmaan ihan sekaisin tuolla. Olen vasta viime vuosina alkanut innostumaan kurpitsaruoista oikein kunnolla. Tällä hetkellä suosikkini on ricottavoin kanssa tarjoiltu kurpitsapasta.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kyllä tosiaan tuota kurpitsaa Amerikassa käytetään paljon ruoanlaitossa ja leivonnassakin, mutta luulen, että suurimmaksi osaksi noita kasvatetaan ja myydään ihan vaan koristekäyttöön. Minäkin olen muutamia kurpitsaleivonnaisia tehnyt, mutta ihan liian vähän.

 5. Unknown says:

  Wau, varmasti halloween meininki on siellä ihan eri sfääreissä mitä täällä. Kiva päästä mukaan reissuun kuvien myötä 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Juu, ihan eri luokkaa 🙂 Toisaalta, ehkä odotin vielä tuolta itse halloween-päivältä enemmän, kuin mitä se lopulta oli. Eli odotus oli näin turistin silmin se suurempi juttu. Ja se yllätti, että heti seuraavana päivänä eli tiistaina lähes kaikki halloween-tavara oli kadonnut kaupoista. Itse jätin halloween-ostokset tiistaille, niin eipähän enää löytynytkään tuotteita. Onneksi muutamia pieniä poistohyllyjä joistakin kaupoista kuitenkin löytyi. Joulu oli yön aikana vallannut maanantaina halloweenia täynnä olleet hyllyt.

 6. Sirkku says:

  Oi, oispa ihanaa viettää joskus Halloweenin aika USA:ssa. Kerran olen ollut Kaliforniassa 4th of Julyn aikaan, ja tosiaan niin kuin sanot, amerikkalaiset juhlivat kaikkea isosti. Halloweenissa miuta viehättää enemmän tunnelmallinen pumpkin patch kuin suolenpätkä-kauhuosasto, joten kiitos ihanista kuvista!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Olen pyrkinyt, jos vain mahdollista, ajoittamaan meidän reissut niin, että olisi juuri 4th of July tai tällä kertaa tämä halloween. Kyllä vaan 4th of July meni tästä ohi itse juhlapäivän osalta, koska silloin on suuria konsertteja, ilotulituksia, picnicejä jne. Nyt oikeastaan itse halloweenina perheet kiertelivät ovelta ovelle ja lapset keräsivät karkkia. Toki oli ihana jalkautua eri asuinalueille ihmettelemään, mutta kun omat lapset eivät halunneet pukeutua ja kolkutella oville, niin jäi se ydin kokematta. Toki siellä oli mahtavia autotalleihin viriteltyjä "kauhukammioita" jne. upeine valoefekteineen jne.

 7. Dinner4u2 Mirka & Pauliina says:

  Wau, mitä kurpitsoita! Ihanan värikkäitä kuvia :).

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kyllä oli! Nyt kun koneelta katselen kuvia, niin näyttävät minun silmiini hieman synkiltä. Toki saimme hieman vettäkin niskaamme reissun aikana. Tuo maissilabyrintti oli aika kurainen ja liukas. Olinkin varma, että joku meistä varmasti kaatuu tuolla juostessa, mutta onneksi ei 🙂

 8. Unknown says:

  Ihana tunnelma kuvissa <3

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos Peggy!

 9. Ninni says:

  Wau mitä kuvia! Ei tule täällä vastaan tuollaisia määriä kurpitsaa…

  1. Pullahiiri/Taru says:

   No, ei tule! Tuli välillä ihan kurpitsa ähky 🙂 Nopeasti nuo kuitenkin katosivat heti halloweenin jälkeen. Seuraavana päivänä enää muutamia koristeita tuli niin kaupoissa kuin talojen pihoillakin vastaan.

 10. Saara- Viimeistä murua myöten says:

  Oooh, valtavat kasat kurpitsoja ja aivan ihanat nuo kurpitsapelättimet! :))

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Luulen, että nuo "pelättimet" olivat rakennettu erään pienen kaupungin/kylän johtohahmoista tai kyläläisistä tai sitten kyseessä oli jokin kurpitsahahmokilpailu. Niissä oli aina nimilaput ja noita hahmoja oli paljon kylän keskustassa. .

 11. Ihania kurpitsakuvia, kertakaikkiaan! Rakastan kurpitsaa ja kyllähän noiden väri on luotu meidän syksyä piristämään!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos! Kurpitsa on kyllä hyvin kaunis koriste jo itsessään ja mitä ihania herkkuja siitä saakaan tehtyä!

 12. Minna says:

  Ihana valikoima erilaisia kurpitsoja <3

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kyllä. Jäi hieman harmittamaan, ettei kurpitsat mahtuneet matkatavaroihin 🙂

 13. Mahtavat kuvat!!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos!

 14. Andalusiana says:

  kurpitsa <3 !!! eihän siitä vain saa tarpeekseen!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   🙂 Juurikin näin – tai varmaan nyt halloweenin jälkeen alkaa olla sellainen kurpitsaähky päällä 🙂

 15. Jenni says:

  Mä oon ollut siis tooooodella kauan aikaa sitten jenkeissä Halloweenin aikaan. Mieleen jäi myös miten iso juhla se siellä on. Silloin ei tietysti Halloweenia juhlittu Suomessa siinä mittakaavassa kuin nykyään, joten kaikki oli itselle aika uutta. Vitsi miten hauskat nuo kurpitsamarkkinat. Ihanaa reissua!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Minunkin ensimmäiset muistot halloweenista ja halloweenin kurpitsoista vie 90-luvun puolenvälin Kaliforniaan ja siellä noihin kurpitsamyynteihin. Ihan halloweenina ei siellä silloin oltu, mutta juuri hieman ennen halloweenia. Tuo oli silloin aivan uusi juttu suomalaiselle tytölle 🙂 Nuo kurpitsamarkkinat ovat aivan mahtavia paikkoja, koska ne on suunniteltu usein niin, että siellä on paljon ohjelmaa lapsiperheille. Tuossa kyseisessä paikassa oli mm. "maissilaatikko" (vastasi hiekkalaatikkoa, mutta kuivista maiseista, jonne lapset kaivautuivat), kammokuja rakennettuna jonkinlaiseen konttiin, heinäpaaleista kasattu ajorata lapsille, maissilabyrintti jne. Siellä viihtyi meidän koko perhe ja lapsia sai vaatimalla vaatia pois tuolta ikähaitarissa 7-13v.

 16. anne/ 52 weeks of deliciousness says:

  No nyt on aikamoinen kurpitsavalikoima! 😀 varmasti mielenkiintoista olla siellä päin maailmaa Halloweenina, amerikkalaiset osaavat varmasti juhlia sitä oikein näyttävästi 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Tuo juhlinta tai oikeastaan vieläpä tuo juhlien odotus on kyllä mahtavaa tuolla Amerikassa. Luulen, että se hypetys siinä juhlia ennen on se paras aika 🙂

 17. minni says:

  No olipahan kurpitsat! Varmasti toisenlaiset halloweenit kuin täällä päin maailmaa…

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kyllä se oli ihan eri luokkaa. Näkyi katukuvassakin juuri erilaisina kurpitsamyynteinä. Se oli yllätys, miten nopeasti nuo myös "hävisivät" halloweenin jälkeen katukuvasta…

 18. Herkkuhovi says:

  Mahtavat kurpitsakasat, livenä taatusti vielä vaikuttavampaa. Amerikassa on kyllä vähän eri hönkäys näissä juhlissa aina mitä vertaa suomeen. Me tullaan aina vä-hän jälkijunassa kaikessa perässä 😀
  Kiva että pääsi kurkkaamaan matkaanne kuvien kautta. 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   No, nykyään kaikki "virtaukset" tulevat hieman nopeammin, joten eiköhän tuo halloweeninkin juhliminen kasva vuosi vuodelta. Huomasin tänä vuonna sellaisen ilmiön, että aika moni viettikin halloweenia sen oikeana päivänä myös Suomessa. Aikaisemmin minun mielestäni tuo juhlinta suomessa on painottunut pyhäinpäivään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close