Syksyn omenareseptit!

Omenat putoilevat puista, joten on aika ottaa omenat leivontaan mukaan. Omena on hyvin monipuolinen herkku. Siitä voi valmistaa niin mehua, sosetta, hilloa, piirakkaa, pullaa kuin kuorrutettuja omenoitakin. 

Keräsin tähän alle muutamia erilaisia omenareseptejä vinkiksi, miten monipuolisesti omenaa voi keittiössä ja leivonnassa hyödyntää. Itseäni kiinnostaisi seuraavaksi kokeilla omenajäätelön – tai oikeastaan omenapiirakkajäätelön – valmistamista… 

Yhden kulhon omenapiirakka valmistuu helposti ja maistuu ihan varmasti niin välipalana kuin kahviherkkunakin. Piirakka tosiaan valmistuu yhdessä kulhossa sekoittamalla ja lisäämällä omenasiivut piirakan päälle. Makua tuo vielä ihana kanelihuntu omenoiden päällä. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Tämän leivonnaisen valmistaminen onnistuu nuorisolta itsenäisesti ja pienemmät lapset on helppo ottaa leivontaan mukaan! 

Omenaruusut taas ovat hyvin kauniita kahvileipiä ja ne on myös helppo valmistaa voitaikinasta, marmeladista ja ohuista omenasiivuista. Linkistä löydät kuvalliset ohjeet omenaruusujen valmistukseen. 

Myös tuoremehun valmistaminen omenasta käy helposti. Mehukkaista omenoista valmistuu ihana vitamiinipommi, kun sen tekee tuoreeltaan puristaen, ilman keittelyä. 

Kun tuoremehun valmistamisesta jää kuivaa omenasilppua, voi siitä valmistaa herkullisen omenapiirakan. Näin saa koko hedelmän hyötykäyttöön. 

Lisäksi omena taipuu myös vaikka pullan täytteeksi. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan omenapullaa. Niin syksyistä, että tulee halu kääriytyä takkatulen ääreen, viltin alla. 

Niin, ja Halloweenina olen tehnyt näitä sokerikuorrutettuja omenoita, joten tässäkin on yksi omenaidea lisää…

Nyt tosiaan kipin kapin keräämään oman pihan omenat. Jos omalta pihalta ei omenoita löydy, niin suosittelen kyselemään omenoita naapureilta tai vaikka oman alueen keskustelupalstoilta. Naapurustosta voi löytyä monta omenapuuta, jotka vain pudottavat sadon maahan, eikä kukaan hyödynnä satoa. 

Muista kuitenkin aina kysyä lupa omenien keräämiseen!

Muita syksyn herkkureseptejä löydät täältä.


Kurkkaa Pullahiiren kuulumiset myös 

Pullahiiri myös täällä

 

Kommentoi

  1. PuuVilla says:

    Herkullisia omenareseptejä. Joka syksyiseen omena maistiaiseen kuuluu myös kauratockaomenat vaniljakastikkeella tai vaniljajäätelöllä ehdottomasti!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Omena on kyllä niin ihana ja monikäyttöinen hedelmä. Mikä parasta, näin satokautena niitä tulee runsaasti ja sen käyttö on hyvin edullista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close