Helppo ja herkullinen äitienpäiväkakku (video)

Helppo ja herkullinen äitienpäiväkakku valmistuu nopeasti ensi sunnuntaiksi, kun juhlistetaan äitienpäivää. Äitienpäivä ajoittuu tänä keväänä toukokuun 10. päivälle. Tänne blogiin on vuosien varrella kertynyt monia äitienpäiväkakkuideoita. Blogista löydät myös monen monta meidän perheen omaa äitienpäiväkakkua. Meillä monesti mies on häärinyt keittiössä lasten apuna äitienpäivänä, ja välillä olemme leiponeet yhdessä lasten kanssa, kun reseptit on tehty tänne blogia varten. Lapset ovat tässä vuosien kuluessa kasvaneet kuin ihan huomaamatta. Enää ei juuri apuja tarvita, vaan jokainen lapsi osaa leipoa vaikka itsenäisesti ainakin oman bravuurinsa. 

Tänä vuonna olen leiponut äitienpäiväpostauksia varten yhdessä lasten kanssa. Tästä kakusta toteutimme yhdessä myös videon, jotta myös muiden lasten on helppo valmistaa tämä kakku vaikka äitienpäiväyllätykseksi. Kakun valmistaminen on niin helppoa, että siitä suoriutuvat ihan ensikertalaisetkin. Tämän kakun leipominen ei vaadi erityisiä taitoja. Lisäksi toivon, että alla olava video vielä helpottaa kakun valmistamista. 

Kakussa on käytetty persikka-passionrahkaa sekä lisäksi säilykepersikoita. Persikoita on lisätty koristeeksi, mutta sattumia on löytyy myös täytteen joukosta. Pohjana toimii kaurakeksistä tehty pohja, joka valmistuu murskaamalla keksit ja lisäämällä joukkoon voita ja öljyä. Edes uunia ei tarvita. Sähkövatkain nopeuttaa ja helpottaa kerman vatkaamista. Kannattaa myös muistaa, että rahkan voi vaihtaa johonkin muuhun makurahkaan ja hedelmiksi voi valita myös muita hedelmiä tai marjoja. Pakastemarjoja en suosittele käyttämään, koska ne ovat huomattavasti vetisempiä kuin tuoreet- tai säilykehedelmät.

Voit valmistaa kakun myös suoraan tarjoiluastialle, jolloin sitä ei tarvitse siirrellä erikseen tarjoiluastialle. Kakun täyte on ihanan lusikoitavan pehmeää, joten sen siirtäminen voi olla hieman haastavaa. Siirtäminen kuitenkin onnistuu, kun vedät leivinpaperin avulla kakun vuoan pohjan reunalle ja liu´utat siitä tarjoilulautaselle. Muista pitää kakku aivan lähellä tarjoilulautasta koko ajan, jotta kakku ei mene siirrossa rikki. Voit myös leikata kakun valmiiksi paloiksi ja tarjoilla kakkupalat suoraan lautasille annosteltuina. Jos haluat valmistaa kakun suoraan tarjoiluastialle, niin laita silloin irtopohjavuoan reunus suoraan tarjoiluastialle, vuoan pohjaa ei tällöin tarvita. 

Alta löydät tuon lasten kanssa yhdessä tekemämme videon kakun valmistamisesta! Kurkkaa reseptin alta vielä lisäksi vinkit siihen, miten kakun voi valmistaa ilman sopivan kokoista kakkuvuokaa.  

Helppo ja herkullinen äitienpäiväkakku 

Persikka-passionhedelmä

Pohja

120 g kaurakeksejä

35 g voita

1 rkl ruokaöljyä

Täyte ja koristelu

235 g säilykepersikkaa

4 dl vispikermaa

200 g persikka-passion rahkaa

1 rkl tomusokeria

Pingota irtopohjavuoan (noin 16-18 cm) pohjalle, pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Kasta talouspaperia hieman ruokaöljyyn ja voitele sillä irtopohjavuoan reunus. Ripottele päälle osa kermavaahtoon tarkoitetusta tomusokerista. 

Murskaa pohjan keksit hienoksi murskaksi pakastepussissa esimerkiksi kaulimella naputtaen. Sulata voi ja lisää voisula sekä öljy keksimurskan joukkoon. Painele keksimurska vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. 

Valmista täyte valuttamalla säilykeliemi pois persikkapurkista. Pilko persikat pieniksi paloiksi. 

Vatkaa kolme desilitraa vispikermaa vaahdoksi ja lisää kermavaahdon joukkoon rahka sekä noin puolet pilkotuista persikoista. Sekoita täyte sekaisin ja lusikoi se keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja nosta kakku jääkaappiin vähintään tunnin ajaksi, tai vaikka seuraavaan päivään. 

Irrota kakun ympäriltä varovasti kakkuvuoan reunus, auta tarvittaessa hieman pienellä lastalla tai lusikalla. 

Vatkaa loppu kerma vaahdoksi yhdessä lopun tomusokerin kanssa. Lusikoi kermavaahto pursotuspussiin ja pursota kermavaahto kakun reunalla haluamallasi tavalla. Lusikoi loput persikan palat kakun keskelle ja sen jälkeen kakku on valmis tarjottavaksi. 

Jos haluat siirtää kakun tarjoiluastialle, toimi varovasti. Liikuta kakkua leivinpaperin avulla vuoan pohjalevyn reunalle ja vedä leivinpaperista varovasti, jotta kakku liukuu tarjoiluastialle. Jos keksipohja on hyvin kevyesti paineltu vuokaan, voi siirtäminen olla hieman haastavampaa, koska pohja on myös murenevampaa. 

Jos sinulla ei ole kakkuvuokaa käytössäsi, niin voit tehdä kakun myös sopivan kokoiseen kulhoon tai voit lusikoida keksipohjan ja täytteen suoraan annosmaljoihin. 


Kurkkaa blogin äitienpäiväherkkujen  ihanat reseptit täältä

Kaikki blogin helpot reseptit löydät täältä. Ne ovat sellaisia reseptejä, jotka valmistuvat mukavasti esimerkiksi lasten kanssa leipoen. Helpoista resepteistä löytyy jo ainakin 163 helppoa reseptiä

Ihanaa äitienpäivän odotusta! 

Kommentoi

  1. Hei! Olisiko kakku maistuva vaikka jättäisi täytteestä persikan palat kokonaan pois? Että laittaisi niitä vain kakun päälle? 🙂

    1. Hei! Voit varmasti tehdä myös niin, että laitat persikat vain kakun päälle. Täytteessä on käytetty makurahkaa, joten siitä tulee jo hieman makua kakkuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close