Herkulliset Crunchy-suklaapatukat

Olen jo pitkään pähkäillyt myslipatukoiden valmistusta. Olen niitä jo kertaalleen hyvin onnistuneesti tehnytkin, mutta nyt sain maistiaisia Dr.Oetkeriltä. Fiilistelin hetken ja maistelin eri makuisia myslejä. Voiton vei minun maisteluissani nuo crunchyt eli tuollaiset ihanan rapeat, lähes kekseiltä maistuvat myslipalat. Lopulta reseptiä fiilistellessä tuli mieleeni valmistaa rapeat suklaapatukat noista myslipaloista – eikä niinkään periteiset myslipatukat 🙂 Kasasin Chrunchy-suklaapatukat suklaasta, Vitalis crunchy plus myslistä sekä karamellisoidusta kondensoidusta maidosta – kyllä maistui! Yksi lapsista kysyi: ”Miks sä et vois myydä näitä kaupassa, kun nää on niin hyviä?”

Herkulliset Crunchy-suklaapatukat

(15 kpl)


500 g tummaa suklaata

1 1/2 dl Vitalis Crunchy plus nut-mix

100 g karamellisoitua kondensoitua maitoa


1. Temperoi*) aluksi suklaa. Kaada suklaa suklaamuottiin täyttäen kolot ja nostellen niin, että suklaata menee hyvin muotin reunoille ja pohjalle. Kaada muotti ylösalaisin ja anna ylimääräisen suklaan valua muotista esimerkiksi leivinpaperin päälle. Käännä muotti oikein päin ja pyyhi palettiveitsellä tai muulla vastaavalla ylimääräiset suklaat pois muotin päältä. Ota valunut ja ylimääräinen suklaa talteen pohjakuorrutetta varten. Anna kuorisuklaan jähmettyä hetken aikaa.2. Jos myslipalaset ovat hyvin suuria, voit hieman murskata niitä käsin tai vaikka pakastepussin sisällä kaulimella. Ripottele mysli suklaakuoren päälle ja pursottele karamellisoitua kondensoitua maitoa myslin päälle. 3. Temperoi*) suklaa uudelleen ja kaada vielä kuoreksi patukoiden päälle. Vedä vielä palettiveitsellä pohjasuklaa tasaiseksi. 4. Nosta suklaamuotti sivuun jähmettymään. Voit myös nopeuttaa käyttämällä muotin jääkaapissa. 5. Napauta suklaamuotti alustaa vasten, jolloin suklaapatukat irtoavat muotista. Jos käytät silikonisia muotteja, niin paina suklaat ulos muotista.


Voit hyvin kääriä suklaapatukat esimerkiksi folioon tai leivinpaperiin ja koristella kauniisti nauhoin.

*) Rouhi tumma suklaa kulhoon. Lämmitä suklaata niin, että suklaan lämpötila nousee 48-50 asteeseen. Tämän jälkeen jäähdytä massa 27-28 asteiseksi. Jäädytyksen jälkeen lämmitä suklaa vielä niin, että lopulta lämpötila on 31-32 asteista. Näin kuoresta saa ”napsahtavan”. On tuolla temperoimisella myös muita hyviä puolia esimerkiksi maku ja se, että suklaa pysyy paremmin koossa syödessä.  Nopea tapa on sulatella suklaata vähän kerrassaan pienellä teholla. Siinä vaiheessa, kun suklaa ei ole vielä kokonaan sulanutta jatketaan sekoittamalla suklaata niin, että loputkin palat sulavat. Paras lopputulos tulee kuitenkin oikeaoppisella temperoinnilla. 

Vinkki! Nämä patukat voit tehdä myös esimerkiksi silikonisilla jääpalamuoteilla konvehdeiksi tai suuremmissa muoteissa (silikoniset muffinssivuoat) leivosmuotoon. Mitoita ainesmäärät silloin muotteihin sopiviksi.Vinkki! Suklaata kannattaa tosiaan varata ohjeen mukaisesti, vaikka siitä jää osa ylikin. Kuitenkin noiden muottien täyttäminen on tärkeää suklaakuoren onnistumisen kannalta, joten suosittelen varaamaan kunnolla suklaata.  Nämä ovat parhaimmillaan heti valmistuttuaan. Eikä ne meillä ainakaan kauan säilyneet 🙂

Yhteistyössä:

 Dr.Oetker

Kommentoi

 1. Maria says:

  Mielettömän hyvä idea. Oli varmasti herkullisia.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos Maria! Herkullisia nämä olivat – sen voin luvata 😉

 2. Nimetön says:

  Mistä olet ostanut suklaamuotit?

  Pirjo Porvoosta

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Pirjo, Nuo muotit olen ostanut Confetista jo aikoja sitten. Viimeksi käydessäni muotit olivat vieläpä hyvässä alessa 😉

 3. Hannele says:

  Loistava idea!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos Hannele!

 4. Nimetön says:

  ihana ruusu!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close