Herkulliset Smoothie-kulhot kahdella tapaa / Yummy Smoothie bowls

Jospa äiti tahtoisikin äitienpäivänä jotain muuta kuin täytekakkua…

 Smoothiella voit toteuttaa äidin toiveen ja tarjota hänelle kakkujen sijaan aamiaiseksi jotain hyvää ja terveellistä. Ilman lisättyjä sokereita, luonnon omilla makeuttajilla – marjoilla ja hedelmillä. Nämä erilaiset smoothiet toimivat moneen ruokavalioon, vaihtamalla maut ja raaka-aineet ruokavalioon sopiviksi. Kun vielä teet smoothien kulhoon ja koristelet kauniisti, niin toive on täytetty!

Nämä maailmalla suureen huutoon päässeet smoothie bowl-aamiais/välipala/iltapalat voi koristella kauniisti, kuten kakun! Itse käytin koristeluun tuoreita marjoja, hedelmiä sekä kaurahiutaleita ja pähkinöitä. Nuo koristelut tomivat smoothien joukossa herkullisina sattumina, joten ne kannattaa kuitenkin aina valita smoothien makuun sopivaksi. Erilaisia makuja yhdistelemällä vaihtoehtoja on monia. Tässä alla on muutama smoothie bowl-koristeluidea. Nuo molemmat ovat tehtynä samaan smoothie-pohjaan. Kuten tuostakin huomaa, näitä voi helposti varioida omaan (tai äidin) makuun sopivaksi.Blueberry-banana smoothie bowl

Mustikka-banaanismoothie

(1-2 annosta)

Smoothie

200 g pakastemustikoita

1 banaani

1 dl maitoa

200 g maitorahkaa

1/2 dl kaurahiutaleita tai vehnäleseitä

Koristeluun

banaania

mustikoita

viinirypäleitä

kaurahiutaleita

Mittaa kaikki smoothie-ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä kaikki hyvin tasaiseksi massaksi. Kaada seos kahteen jälkiruokakulhoon ja koristele ne banaanilla, mustikoilla, pilkotuilla viinirypäleillä sekä kaurahiutaleilla.


Mango-banana smoothie bowl

Mango banaanismoothie

(1-2 annosta)

Smoothie

1 banaani

200 g mangoa (tuoretta/pakastettua)

1 dl maitoa

200 g maitorahkaa

Koristeluun

mansikoita

vadelmia

mustikoita

cashew-pähkinöitä

sitruunamelissan lehtiä

Mittaa kaikki smoothie-ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä kaikki hyvin tasaiseksi massaksi. Kaada seos kahteen jälkiruokakulhoon ja koristele ne tuoreilla mansikoilla, mustikoilla, vadelmilla sekä rouhitulla cashew-pähkinällä. Laita lopuksi joukkoon muutamia sitruunamelissan lehtiä väriä ja makua tuomaan.


Jos kuitenkin haluat pitäytyä perinteisemmässä täytekakussa, niin reseptit helppoihin täytekakkuihin vaihekuvineen löydät klikkaamalla alla olevia kuvia.


Kommentoi

  1. Jossu says:

    Namskis, kiitos näistä ohjeista 🙂 juuri eilen päätin minä(kin) kokeilla tehdä smoothiebowlin joku aamu itselleni 🙂 Nämä ohjeet kuulostavat sopivan helpoilta ja herkullisilta aloittelijallekin 😉

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nämä ovat tosiaan herkullisia ja helppoja aamunaloittajia, mutta hyvin kauniita. Itse laitan usein juuri rahkaa smoothien joukkoon, varsinkin jos teen sen kulhoon. Näin smoothie on hieman paksumpaa kuin ihan jäillä tehtynä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close