Joulukalenteri – Luukku 12: Viiden minuutin karamellifudge – Five minutes salted caramel fudge

Minä törmäsin jo jokin aika sitten amerikkalaiseen reseptiin, jota kutsuttiin ”viiden minuutin karamellifudgeksi”. Päätin ottaa tuosta haasteen, koska resepti kuulosti aivan liian helpolta toteuttaa. Fudgen valmistus oli niin superhelppoa ja lupaukset suuria, että innostaahan se tällaista pientä yllytyshullua. Muuntelin kylläkin reseptiä suomalaiseen keittiöön sopivammaksi, joten tästä alta pääset katsomaan tämän minun versioni tuosta netissä kiertävästä superhelposta karamellifudgereseptistä.

Tämä fudge valmistuu täysin ilman liettä, joten tämän voi valmistaa vaikka pienten apureiden kanssa. Suola hieman tasapainottaa makeaa karamellista makua, mutta säännöstele suolaa varovasti – oman maun mukaan. Fudge on siis makeaa, joten tästä riittää pienempikin pala taltuttamaan makean himon. 

Tämän fudgen valmistaminen oli juuri niin helppoa, kuin ohjeissa annettiin ymmärtää. 

Helppo viiden minuutin karamellifudge

 – Salted caramel fudge

400 g valkosuklaata

1 tlk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa

(sormi)suolaa

suklaahippuja ja -tähtiä

Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla teholla. Kun suklaa on lähes sulanut, ota se pois mikrosta ja sekoittele niin, että suklaa on täysin sulaa. Lisää joukkoon karamellisoitu kondensoitu maito ja sekoita. Massa sakenee tässä vaiheessa. 

Lisää ripaus suolaa massan joukkoon ja lusikoi fudgemassa esimerkiksi suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan, joka kannattaa vuorata leivinpaperilla tai tuorekelmulla. Jos käytät leivinpaperia, öljyä sen pinta ennen fudgen kaatamista vuokaan.

 Tasoita pinta ja lisää vielä hyppysellinen suolaa päälle sekä suklaakoristeet. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään mielellään seuraavaan päivään.  

Leikkaa kylmä fudge öljytyllä veitsellä sopiviksi paloiksi ja paketoi kauniisti. 

Säilytä fudge jääkaapissa. Se pehmenee helposti huoneenlämmössä.  

Lisäys 20.12.2017: Jos fudge tuntuu pehmeältä ja vaikeasti leikattavalta vielä seuraavana päivänä, niin odottele vielä yksi päivä. Fudge tekeytyy vielä helpommin leikattavaksi. Tämän reseptin kohdalla voi todellakin toivottaa makeaa joulua! 

Kommentoi

 1. Melissa says:

  Kuulostaapa helpolta ohjeelta! Täytyy ehdottomasti tehdä näitä joululahjaksi läheisille. Kiitos, kun jaoit tämän reseptin 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Jee! Kiva juttu, että resepti sopii sinulle!

 2. Nimetön says:

  Kuinka kauan säilyy?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Nämä ovat pääosin sokeria, joten aika hyvin säilyy. Ihan tarkkaan en osaa sanoa, mutta jääkaappisäilytyksessä ajattelisin, että ihan hyvin ainakin viikon säilyvät, ehkä jopa kaksi.

 3. Nimetön says:

  Näyttää herkulliselta 🙂 löysin kaupasta kahdenlaista kondensoitua maitoa, toinen oli valmista "kinuskimaista" ja toinen juoksevaa. Tuleeko tähän tätä jälkimmäistä?

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Tähän tulee sitä karamellisoitua eli sitä kinuskimaista, paksumpaa. Sitä vaaleaa versiota voi sitten käyttää vaikka tähän reseptiin http://www.pullahiiri.com/2016/12/joulukalenteri-luukku-13-kahden-aineen.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close