Joulukalenteri – Luukku 13: Sahramilla maustettu riisivanukas

Tämä ihanan keltainen, valoa tuova Lucian päivän jälkiruoka maistuu sahramilta sekä kevyesti myös vaniljalta, kanelilta ja kardemummalta. Oikea jouluisten makujen jälkiruoka. Pieni kermavaahtonokare vanukkaan päällä ja tuoreet marjat tuovat raikkautta niin ulkonäköön kuin makuunkin.

Tämä sopisi hyvin sahramin ystäville esimerkiksi jouluiseksi jälkiruoaksi.

Sahramilla maustettu riisivanukas

(noin 10 annosta)

7 dl vettä

3 dl puuroriisiä (Risella)

ripaus suolaa

1 vaniljatanko

1 kanelitanko

noin 0,2 g sahramia

hyppysellinen kardemummaa

1/2-1 dl tomusokeria

noin 5-6 dl kermaa

Tarjoile kermavaahdon ja 

tuoreiden marjojen sekä 

sitruunamelissan kanssa

Keitä puuroriisi pehmeäksi pakkauksen ohjeiden mukaan vedessä yhdessä pienen suolaripauksen kanssa. Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet tangon sisältä. Lisää riisin keittelyn puolessavälissä joukkoon halkaistu vaniljatanko ja vaniljan siemenet. Lisää myös kanelitanko, sahrami ja kardemumma. Lisää valmiin riisin joukkoon tomusokeri sekä kermaa niin paljon, että seos pysyy notkeana. Minä laitoin noin 5-6 dl kermaa. Maista seosta ja lisää tarvittaessa sokeria ja/tai mausteita. Ota kanelitanko ja vaniljatanko pois seoksesta ennen annostelua. 

Annostele riisivanukas annosmaljoihin ja anna jäähtyä. Koristele kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla sekä sitruunamelissalla. Ota vanukas hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Näin sen tarjoilulämpötila on optimaalisin.

Vinkki! Voit lisätä osan kermasta jäähtyneen riisiseoksen joukkoon vatkattuna kermavaahtona. Se tuo vanukkaaseen lisää kuohkeutta.

Kommentoi

 1. Nimetön says:

  Moi! Mistä olet hommannut nuo annosmaljat, olisivat aika ihanat 😉

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Nuo on kertakäyttöisiä (muovisia) Dunin (?) jälkiruoka/jäätelökulhoja. Olen itse ostanut nuo tukusta, mutta luulisi niitä olevan joissakin hyvin varustelluissa kaupoissakin.

  2. Nimetön says:

   Kiitos tiedosta, niin vähän arvelinkin, että muovisia… Lasisina kun löytyisi samanlaisia 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close