Joulukalenteri – Luukku 19: Tuorejuustopallot

 En muista missä törmäsin ensimmäisen kerran tuorejuustopalloihin. Kuitenkin ne jäivät mieleeni ja niitä piti tätä kalenteria varten kokeilla. Tein näitä ensin monesta ohjeesta lukien pelkästään tuorejuustosta. Kuitenkin koin, että pelkkä tuorejuusto oli käsitellessä aika löysää, joten tähän reseptiin laitoin joukkoon voita, joka helpottaa tuota massan käsittelyä. Tämä maistuu niin ruisleivän kuin myös voileipäkeksien päällä. 

 

Tuorejuustopallot 

(noin 25 kpl)

400 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g voita

(1 pkt) pippurisekoitusta/(noin 2 ruukkua) ruohosipulisilppua

Notkista huoneenlämpöinen voi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa massa hyvin sekaisin. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Pyörittele massa palloiksi ja pyörittele pippurisekoituksessa tai ruohosipulisilpussa. 

Vinkki! Jos massa on kovettunut liikaa, anna sen pehmentyä hetki huoneenlämmössä ennen palloiksi pyörittelyä. Jos pippurisekoitus sisältää paljon suolaa, niin suosittelen käyttämään suolaamatonta voita. 

Vinkki! Voit pyöritellä pallot myös muussa herkullisessa kuorrutteessa. Paahdettusipuli voisi olla myös yksi vaihtoehto.

 

Kommentoi

 1. redrose82 says:

  Voi että kun ihana idea =)

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Nämä olivat todella herkullisia ja kauniita tarjolla.

 2. nami-hiiri says:

  Hyvä idea, suorastaan tämän päivän pelastus! Pienen kakun koristelussa meni kaksi päivää, ennenkuin onnistui kylään vietävään asuun, joten tämä helppo juustopallon litistys minileivälle on todella pelastus!

  Ihanaa, makeaa ja ennen muuta onnekasta uutta alkavaa vuotta 2014 Pullahiirelle!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos Nami-hiiri toivotuksista! Mukavaa, jos löytyi taas jotain pientä ideaa "takataskuun" 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close