Joulukalenteri – Luukku 22: Maailman helpoin fudgeresepti kahdella raaka-aineella

Taas on otsikossa suuria lupauksia, mutta niin se vain on! Tässä tulee nyt fudgeresepti, jota olen itse käyttänyt monessa eri muodossa jo vuosien ajan. Tässä on se hyvä puoli, että tätä peruspohjaa voi soveltaa niin moneen eri makuun. Alta löydät linkit muutamiin aikaisemmin tekemiini versioihin tästä samasta fudgepohjasta, pienillä muutoksilla ja maustamisilla. Fudgea ei ole pakko edes koristella, vaan se maistuu ihan sellaisenaankin, kahdesta raaka-aineesta valmistettuna. Kuvan fudgeihin lisäsin hieman nonparelleja, mutta se on täysin vapaaehtoista. Ilman niitäkin maku on sama kuin koristeltuna versiona.  

Tämän helpommaksi ei fudgen valmistaminen voi enää mennä. Sen olen todennut tässä vuosien aikana, kun olen tätä reseptiä käyttänyt. Tällä reseptillä voi helposti valmistaa fudgen vaikka lasten kanssa, koska tässä ei tarvita lämpömittareita tai muutenkaan tarkkoja mittauksia. Maistuu ihan varmasti! 

Maailman helpoin fudge

kahdella raaka-aineella

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa (ei keitetty)

400 g maito- tai tummaa suklaata

Laita kattilaan vettä kiehumaan. Kaada kerroskattilan ylempään kattilaan tai kuumuutta kestävään kulhoon purkillinen kondensoitua maitoa ja paloittele suklaa joukkoon. Suklaan voit itse valita maitosuklaana tai tummana suklaana. Voit myös laittaa molempia puolet painomäärästä. Sekoittele seosta ja kuumenna samalla vesihauteessa niin, että suklaa sulaa. Vettä ei kannata keittää täysillä, jotta massa ei kuumene liikaa. Kun suklaa on sulanut, kaada fudgemassa leivipaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 x 25 cm). Vuoan koko vaikuttaa fudgen paksuuteen. Muutoin sillä ei ole väliä. Nosta kylmään jähmettymään noin 1-2 tunnin ajaksi. Leikkaa jähmettynyt fudge paloiksi. 

Tätä reseptiä voit soveltaa erilaisilla pähkinöillä, karkeilla, muroilla, suklaahipuilla, nonparelleilla, aromeilla tai vaikka keksimurskalla. Näitä voit maustaa ihan oman maun mukaisesti. Makean fudgen sekaan voi lisätä myös suolaisia herkkuja kuten suolapähkinöitä tai vaikka suolatikkuja. Sattumat voi sekoittaa lämpimän fudgemassan joukkoon ennen vuokaan kaatamista tai ripottelemalla fudgemassan päälle ennen jääkaappiin laittamista. 

Tässä alla on linkkejä aikaisemmin valmistamiini helppoihin fudgeihin, joihin olen soveltanut omia makumieltymyksiäni. Klikkaamalla kuvaa pääset suoraan reseptiin. 


Pätkisfudge/minttufudge (vas.)

Rocky Road-fudge (oik.)


Rocky Road-fudge (vas.)

Appelsiinikrokanttifudge (oik.)

Piparkakkufudge

Lupaan että nämä fudget onnistuvat aina, kunhan et keitä vesihaudetta täydellä teholla, eikä fudgemassan sekaan pääse vettä tai vesihöyryä. Kannattaa siis kokeilla nämä helpot ja takuuvarmat herkut. Näissä on vielä se hyvä puoli, että nämä voi tehdä vaikka pari tuntia ennen vierailua ja saa nopeasti tuoretta herkkua joko tarjolle tai viemisiksi. Toisaalta nämä säilyvät myös pitkään – jopa parisen viikkoa – jos niitä ei herkuttele pois…

Tule seuraamaan keskustelua ja kuvia myös Facebookin sekä Instagramin puolelle. Saat tietoosi ensimmäisten joukossa Pullahiiren leivontanurkan tapahtumat sekä reseptipäivitykset – myös joulun jälkeen! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close