Glögissä haudutetut päärynät

Ihanaa joulua teille kaikille blogin parissa joulua odottaneille! Vihdoin jouluaatto on täällä ja kaikki joulukalenterin luukut ovat nyt avattuina!

Joulukuu on ollut työntäyteinen ja todella antoisa. Nyt on aika aloittaa joululoma. Kurkkaa tästä alta vielä tämän vuoden joulukalenterin viimeinen resepti. Nämä glögissä haudutetut päärynät sopivat vielä näin viime hetkelläkin vaikka aaton jälkiruoaksi tai muuten joulupyhien herkuksi. 

Haudutetuilla päärynöillä voi toki herkutella vuoden ympäri, mutta glögi tuo tähän jouluunaikaan sopivan vivahteen. Mikä parasta, samalla saat keitettyä herkullista glögiä. Haudutuksesta jäänyttä glögiä ei siis kannata heittää pois, vaan kuumenna glögiliemi ja herkuttele se glögilasista illan hämärtyessä. 

Minä käytin näihin annoksiin mehukkaita kotimaisia päärynöitä. Päärynät pehmentyivät noin 20 minuutissa. Aikaan vaikuttaa hieman keittoteho sekä päärynöiden koko ja kypsyys. Haudutetut päärynät voit tarjota lämpiminä tai kylminä, miten itse haluat. 

Katso herkullinen jälkiruokaresepti alta ja herkuttele näillä annoksilla yhdessä läheisten kanssa! 

Glögissä haudutetut päärynät

4 päärynää

noin 5 dl sekamehua

2 tl glögimaustetta*)

2 tähtianista

Annokseen lisäksi 

vanilja- tai kinuskijäätelöä

kinuskikastiketta

Kuori päärynät, halkaise ne ja poista lusikalla varovasti siemenet. Mittaa mehu ja mausteet pieneen kattilaan. Nosta päärynän puolikkaat nesteen joukkoon niin, että ne ovat kokonaan nesteen peitossa, lisää tarvittaessa nestettä. Keittele päärynöitä noin 20 minuutin ajan. Anna päärynöiden jäähtyä nesteessä parisen tuntia tai mielellään seuraavaan päivään. Säilytä päärynät ja neste jääkaapissa. 

Kasaa annos jäätelöstä ja päärynän puolikkaista. Viimeistele jälkiruoka-annos itse tehdyllä kinuskilla. 

Tarjoile annos heti valmistuttuaan. 

Siivilöi glögiliemi ja nautiskele se lämmitettynä lasista. 

*) Käytin tähän reseptiin Meiran glögimaustetta.

Vinkki! Voit myös lämmittää päärynöitä hetken aikaa liemessä, jos haluat tarjoilla ne lämpiminä kylmän jäätelön kanssa. 

Vaikka joulukalenteri täällä blogissa nyt loppui, pääset seuraamaan joululoman etenemistä Pullahiiren leivontanurkan Instagramin tarinoiden puolella @pullahiirenleivontanurkka. Luvassa on paljon joulutunnelmaa ja varmasti erilaisia ulkomaan herkkuja. 

Joululoman aikana sähköpostiin vastaamisessa saattaa olla pientä viivettä, mutta älä huoli, vastaan viesteihin mahdollisimman pian. Ihanan herkullista joulunaikaa! 


Kommentoi

 1. Anne Hagman-Niilola says:

  Hyvää joulua!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos Anne!
   Tämä vastaus tulee teknisten ongelmien vuoksi hieman myöhässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close