Joulukalenterin luukku 10: Onnistunut kinuski

Tämä luukku onkin vinkkiluukku. Kinuski sopii jouluun ja sitä tuleekin tarjottua esimerkiksi kakuissa sekä jälkiruokien kastikkeena. Kuuma kinuski ja kirpeät marjat, kuten karpalot ja puolukat – mikä ihana yhdistelmä esimerkiksi jouluiseksi jälkiruoaksi.

Oletteko pohtineet mikä aiheuttaa kinuskissa milloinkin ja mitä? Olen sitä mieltä, että kinuskin keittäminen ilman lämpömittaria on sattuman summa, koska kinuskin lämpötilan nousuun vaikuttaa käytetty kerma sekä kerman ja sokerin suhde sekä lieden tehot. Pelkkä ajan katsominen kinuskin keitossa ei toimi. Olen itse ottanut käyttööni aina kinuskia keittäessä lämpömittarin. Kinuskin sekaan voi lisäillä glukoosia tai siirappia, mutta ei sitäkään välttämättä tarvitse onnistuneeseen lopputulokseen. Glukoosi ainakin antaa kinuskille kaunista kiiltoa, joten voi sitä toki hieman sekaan lisäillä. Tässä alla on minun viimeisin lopputulokseni tässä tutkimuksessa :o) Resepti ei ole uusi eikä mikään keksintö, mutta nuo lämpötilat on ihan omien kokeilujen tuloksia… Tämä tutkimus varmaan kertoo, että olen kinuskilla herkuttelija :o)

Onnistunut kinuski

2 dl kermaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 rkl voita
(vaniljasokeria)

Mittaa paksu pohjaiseen, pinnoitettuun kattilaan kerma ja sokerit. Kuumenna seosta kovalla teholla, kunnes se saavuttaa 110 asteen lämpötilan. Varo seoksen ylikiehumista ja säätele lieden lämpötilaa sen mukaan. Kun seos on saavuttanut 110 asteen lämpötilan, niin nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon voi ja halutessasi vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja kaada kakun päälle tai käytä esimerkiksi jälkiruoka-annoksissa heti lämpimänä. Tällä ohjeella saat kauniin kiiltävän ja pehmeän makuisen kinuskin.

VINKKI! Täytekakun päällä kinuskia käytettäessä, käytä apunasi hieman kakkua pienempää irtopohjavuoan reunaa. öljyä vuoan alareunaa hieman ja laita reuna kakun päälle. Kaada kinuski reunuksen sisään. Nosta kakku jääkaappiin, jotta kinuski jähmettyy. Tämän jälkeen poista reuna ja pursota kinuskin vierelle kaunis kermapursotus. Tällä tavoin saat siistin ja sopivan paksun kinuskikerroksen kakun päälle – eikä valu
pitkin kakun reunoja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close