Joulukalenterin luukku 3: Piparkakkupopsit

Tässä herkullinen resepti piparipopseihin. Popsit ovat viime aikoina nousseet suosituiksi herkuiksi, joten niipä joulunakin voi nautiskella joulunmakuisilla popseilla. Kaunis vaalea kuorrutus yhdistettynä joulunpunaisiin koristeisiin sekä ihanaan piparin tuoksuun saa joulumielen nousemaan!

Piparkakkupallot (noin 17 kpl)

eli Piparipopsit

200 g piparkakkuja

5 rkl appelsiini tuorejuustoa

300 g valkosuklaata

(nonparelleja, kookoshiutaleita)

17 tikkaritikkua tai cocktailtikkua

Murskaa piparkakut tasaiseksi muruksi monitoimikoneessa tai vaihtoehtoisesti pakastepussissa kaulimella murskaten. Lisää joukkoon viisi tasaista ruokalusikallista tuorejuustoa ja sekoita massa tasaiseksi. Massan tulee olla sellaista, että siitä saa käsin puristeltua/pyöriteltyä palloja. Pyörittele massasta 17 palloa (noin 3-4 cm halkaisijaltaan) ja nosta valmiit pallot leivinpaperin päälle. 

Sulata muutama pala valkosuklaata mikrossa tai vesihauteessa. Kasta tikkujen toinen pää hieman valkosuklaaseen ja työnnä piparipallon sisään. Kun kaikissa palloissa on tikut valmiina, nosta pallot jääkaappiin ainakin 15 minuutin ajaksi. 

Sulata loppu valkosuklaa ja upota piparkakkupallot yksitellen valkosuklaaseen ja koristele nonparelleilla tai kookoshiutaleilla. Laita valmiit pallot takaisin leivinpaperin päälle ja kun kaikki ovat valmiita, laita pallot takaisin jääkaappiin jähmettymään. Säilytä piparkakkupalloja jääkaapissa.

Tikut voi jättää piparipalloista pois, jolloin on hyvä käyttää pieniä haarukoita apuna palloja kuorruttaessa.

Nämä piparipopsit/piparipallot olivat Kotivinkin Jouluherkut-lehden artikkelissa, joka oli tehty Pullahiiri blogista sekä minusta sen takana. Päivityksen kyseisestä artikkelista löydät täältä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close