Joutsenkakku

 

Tuttavaperheessä juhlittiin Itsenäisyyspäivän hääparin 45-vuotishääpäivää. Minä sain kunnian tehdä tuohon juhlaan kakun. Sain täysin ”vapaat kädet” kakun tekoon ja koristeluun. Koska kyse oli itsenäisyyspäivästä, halusin jollain tapaa yhdistää myös tuon suomalaisuuden teeman tuohon kakkuun. Se oli oikein sopiva myös hääparin mielestä, joten sillä ajatuksella mentiin. Paistoin kakkua varten 7 munan sokerikakkupohjan sekä täytteeksi laitoin mansikkamoussea. Kakku on pursotettu vispikermalla ja koristeissa on käytetty sokerimassaa. Sokerimassan etuus on, että se kuivuu muotoonsa nopeasti ja lisäksi se on jo valmiiksi täysin vitivalkoista. Tuon marmoroidun sinisen pohjan tein Laittamalla valkoisen massan sekaan sinistä väriä, jonka työstin massan sekaan. Jätin kuitenkin työstön kesken niin, että massa jäi mukavan eläväiseksi. Tämän jälkeen massa vaan kaulitaan levyksi. En halunnut leikattuja reunoja, enkä mitään tarkkaa muotoa, joten varasin juuri oikean määrän massaa alustaa varten. 

Joutsenet on tehty silikonimuotilla. Maalasin joutsenien silmät ja nokat elintarvikeväreillä. Laatan tekstin kirjoitin elintarviketussilla. 
Kommentoi

 1. Kikka says:

  Kaunis!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos!

 2. Unelmaa leipomassa says:

  Kui ihana!

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Aikaisemminkin olen saman tyyppisen kakun tehnyt, joten idea tuli heti mieleeni juhlista ja kakkutoiveesta kuullessani. Kiitos!

 3. Pirjo says:

  Minulla oli ilo olla näissä juhlissa mukana ja voin sanoa, meidän kaikkien osallistujien puolesta, että kakku oli todella kaunis ja erittäin herkullinen. Kiitos! =)

 4. Pullahiiri/Taru says:

  Kiitokset kommentistasi! Mukava saada palautetta juhlissa mukana olleilta.

 5. Nora says:

  Upea kakku! Tuo marmoroimalla tehty vesi on todella hauska ja joutsenet sekä pursotukset ovat todella kauniita. 🙂

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kiitos! Marmoroimalla veteen saa tosiaan eläväisen pinnan.

 6. Kakkupuoti MariAnnika says:

  Oi, suloinen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close