Juhlapöydän kauniit voileipäkakut

Voileipäkakun ei aina tarvitse olla aivan perinteisen näköinen. Nämä sydämenmuotoiset voileipäkakut ovat olleet hyvin suosittuja ja kehuttuja juhlapöydän herkkuja. Aikoinaan keksin tehdä tällaisen sydämenmallisen voileipäkakun erääseen voileipäkakkukilpailuun. Sen jälkeen näitä on tullut tehtyä useampaan otteeseen. 


Nämä kuvien voileipäkakut tehtiin kahvipöydän kaunistukseksi kahvitilaisuuteen. Koristelustakin voi varmasti päätellä, että toinen kakuista on kalavoileipäkakku ja toinen on kinkkuvoileipäkakku. Nämä voileipäkakut riittävät tilaisuuden muusta tarjoilusta riippuen noin 15 henkilölle. 

Näissä kakuissa on täytteinä tuorejuustoa, ranskankermaa ja vispikermaa. Makua tuomassa on mm. kinkkua, ruohosipulia ja maustekurkkua sekä savulohta, tilliä ja kananmunaa. Molemmissa kakuissa on kahta erilaista täytettä, yhteensä kolme täytekerrosta.


Minun makuuni näihin sopii kevyesti rosoinen pinta eli kakkua ei ole piilotettu paksun kuorrutekerroksen alle. Kakku voi jopa kuultaa hieman kuorrutteen alta. Toki nämä voi tehdä paksummallakin kuorrutekerroksella, jos se on enemmän mieleen. 

Lisää voileipäkakkukuvia ja -ideoita löydät täältä.

Kommentoi

  1. Suklaapossu says:

    Kiitos tästä ideastasi tehdä voileipäkakusta sydämen mallinen! Oli ihana uutuus synttäripöydässä 🙂 Kakku tulossa blogiini piakkoin 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva juttu, että löysit täältä uutta ideaa leipomukseen. Pitää käydä kurkkaamassa blogissasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close