Kakkuja keväisiin juhliin

 Meillä juhlittiin naapurustossa seurakuntatalon jäähyväisiä toukokuussa. Lähiseudun asukkaita – meitä aktiivisia seurakuntatalon käyttäjiä – kertyi runsaasti juhlistamaan viimeistä toiminta päivää grillijuhlien merkeissä. 

Koska perheemme on ollut todella ahkera kerhojen käyttäjä viimeiset kymmenen vuotta, sain leipoa kakut tilaisuuteen, ilman sen suurempia ohjeita ja toiveita. Koska pääosin seurakuntatalon toiminta on ollut lapsityötä (eli kerhoja eri ikäisille lapsille ja nuorille), halusin kakuista keväisen hempeät – seurakunnan ristiä unohtamatta. Nämä kakut olisivat mielestäni sopineet hyvin vaikka rippikakuiksi tuolla koristelulla.

Tein yhden lähes uunipellin kokoisen kakun sekä yhden noin 28 cm hakaisijaltaan olevan pyöreän kakun. Molemmat kakut syötiin lähestulkoon loppuun eli mitoitus oli kyllä aivan täydellinen 🙂 Täytteinä kakuissa oli laktoositon mansikkamousse. Kuorrutuksena vispikerma sekä sokerimassa. Koristeet ovat myös sokerimassaa sekä laktoositonta ”suklaata”. 


Kiitokset ihanista kerhovuosista kaikille kerhotädeille ja -sedille!

 

Kommentoi

  1. leena says:

    Todella nättejä ja raikkaan näköisiä kakkuja. Jotkut kakkubloggarit koristelevat aivan liikaa, mutta sinä osaat käyttää koristeita juuri sopivasti. "Rytmi" säilyy kakussa.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Leena kommentistasi! Tosiaan makuja on meillä ihmisillä erilaisia niin kakkujen makujen kuin myös ulkonäköjen suhteen. Varsinkin yleisöjuhlaan menevissä kakuissa kannattaa juuri tuota koristelua ja sen määrää miettiä vielä tavallista tarkemmin. Usein kun niitä koristeita vältellään 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close