Keksejä, dippejä, täytteitä sekä reseptikilpailu – osallistu!

 Koska kevät ja kesä on vuoden suurinta juhla-aikaa, suunnittelin pari herkullista dippiä/täytettä suolakekseille, inspiraatioksi reseptikilpailuun. Täyte sopii pursotettuna hyvin juhlapöytään tai vaikka levitteeksi. Dippiresepti sopii hyvin illanistujaisiin tai kaveriporukan kesätapaamiseen. Tuossa Kantolan Valitut 5 parasta keksiä juustoille-paketissa on niin hyvän makuisia keksejä, että ne menevät herkullisesti vaikka sellaisinaankin. Toisaalta juhlaan on mukava hieman panostaa makujen muodossa, joten nämä toimivat siinä hienosti. Mukava myös huomata, miten tuo keksi sinällään tasapainottaa mukavasti täytteen tai dipin makua.

Nyt myös teillä lukijoilla on mahdollisuus luoda resepti Pullahiiren leivontanurkkaan. Järjestämme yhteistyössä Kantolan kanssa makoisan reseptikilpailun, johon odotamme innolla mitä erilaisimpia dippejä, täytteitä ja levitteitä näille herkullisille kekseille. Palkintona on Kantolan tuotepaketti (arvo 40 euroa) sekä lisäksi tietysti mainetta ja kunniaa. 

Lähetä oma reseptisi mielellään kuvan kanssa sähköpostilla osoitteeseen: [email protected] Reseptien tulee olla perillä 4.5. mennessä, joten myös vapuksi ideoidut dipit ja täytteet ehtivät hyvin mukaan. Kaikkien osallistuneiden joukosta valitaan maistuvin resepti, joka valmistetaan ja esitellään Pullahiiren blogissa ja facebookissa. Reseptin laatija palkitaan tuotepaketilla. Voittajaresepti sekä voittajan nimi julkaistaan Pullahiiren leivontanurkassa keskiviikkona 14.5..

Tässä alla on kaksi reseptiä inspiraatioksi reseptikisaa varten.
Paahdettu valkosipuli-yrttitäyte 

Kantolan Valitut Ruiskekseille

1 keskikokoinen valkosipuli

1 rkl oliiviöljyä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g ranskankermaa

3 rkl kermaa

1/2 punttia persiljaa

1 rkl sitruunamehua

2 tl sokeria

suolaa

mustapippuria

(rosepippuria)


Paahda valkosipuli ensin uunissa leikkaamalla ensin ”lakki” pois valkospilin päältä ja käärimällä valkosipulin folioon. Jätä kuitenkin päältä folio auki ja kaada öljyä valkosipulin päälle. Laita valkosipuli 175 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi. Anna jäähtyä.

Purista jäähtyneet valkosipulit pois kuorista ja jauha leikkuuterällä yhdessä persiljan kanssa sekaisin. Mittaa loput ainekset kulhoon ja yhdistä valkosipuli-yrttitahnan kanssa. Vatkaa sähkövatkaimella seos hyvin sekaisin. Maista suolan ja pippurin määrä. Anna makujen tasoittua mielellään seuraavaan päivään. Täytteen voi pursottaa keksien päälle tai tarjoilla levitteenä juhlapöydässä. Koristele rosepippurilla halutessasi.

Vinkki! Voit myös tehdä kekseistä täytekeksejä asettamalla täytteen päälle toisen keksin. (kts. yläkuva)

Ruiskeksit löytyy kerralla enemmän omasta paketistaan, mutta kuuluvat myös tuohon Kantolan Valitut 5 keksin-pakettiin.
Homejuustodippi

Kantolan Valitut 5 parasta-kekseille

200 g kermaviiliä

150 g ranskankermaa

1/2 dl majoneesia

1/2 dl kevätsipulia silputtuna

100 g sinihomejuustoa

mustapippuria

suolaa

Mittaa kulhoon kermaviili, ranskankerma sekä majoneesi. Sekoita hyvin käsin tai sähkövatkaimella. Pilko kevätsipuli ja homejuusto. Lisää ne seokseen joukkoon. Voit jättää osan sipulista ja homejuustosta ripoteltavaksi dipin päälle koristeeksi. Mausta vielä mustapippurilla sekä suolalla maun mukaan. Sekoita lopuksi lusikalla, jotta homejuusto jää sattumiksi dipin joukkoon. Kaada seos tarjoilukulhoon ja ripottele loput homejuustot ja kevätsipulin silput dipin päälle.  


Nyt innolla suunnittelemaan herkullisia dippejä tai täytteitä vaikka vapputarjoiluihin!

Muista myös lähettää oma herkullinen reseptisi kilpailuun mukaan!Kilpailuaika on 23.4.-4.5.2014. Pullahiiren leivontanurkka pidättää oikeuden reseptin käyttöön blogissa kilpailun yhteydessä. Voittajan nimi ja voittajaresepti julkaistaan Pullahiiren leivontanurkassa 14.5.2014. Voittopaketti lähetetään voittajalle reseptin julkaisun jälkeen Kantolan toimesta. Ilmoita reseptin lähettämisen yhteydessä omat yhteystietosi.


Yhteistyössä

http://www.kantolan.fi/

http://blogirinki.fi/


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close