Pullahiiren koristelu- ja leivontakursseja toukokuussa Helsingissä

 Juhlakauden käynnistyessä on vielä mahdollisuus osallistua Pullahiiren koristelu- ja leivontakursseille tänä keväänä Helsingin Viikissä. Kursseilla pääset harjoittelemaan niin kauniita pursotuksia kuin myös sokerimassakoristeiden valmistamista. Myös yksi aikuinen-lapsikurssi on tarjolla. Toukokuun uudet kurssit ovat nähtävillä kurssit-välilehdellä. Tuolta löydät myös lisätietoja kursseista.


Koristeiden perusteet-kurssilla pääset tutustumaan sokerimassakoristeiden valmistamiseen. Käymme läpi niin kakun tasaista kuorruttamista kaulittavalla kuorrutteella kuin myös koristeiden valmistamista sokerimassasta. Kurssilla saat vinkit niin elintarvikevärien kuin myös erilaisten koristeluvälineiden ja -muottien käyttöön. Tämä kurssi sopii hyvin aloittelijoille, mutta kurssilta saa paljon uutta tietoa myös jo jonkin verran sokerimassakoristeita valmistaneetkin kurssilaiset. 

Sokerimassaruusut- kurssilla keskitytään tällä kertaa täysin ruusujen valmistukseen. Ruusujen valmistukseen käytetään muutamaa erilaista sokerimassaa, joten kurssin aikana saa kattavan tarjonnan erilaisista sokerimassoista. Kurssilla käydään yksityiskohtaisesti läpi terälehtien ohennustavat sekä terälehtien kiinnittämiset ja asettelut. Ruusuja tehdään montaa eri kokoa, eri tekniikoilla. Kurssilla pääset valmistamaan ruusut vaikka tämän kevään ylioppilaskakkuihin!


Pursotuskurssilla käydään läpi kerman ja sokerikreemin pursottamista eri tavoin. Kurssilaisen kurssille mukanaan tuoma kakku pursotetaan kauniisti jokaisen kurssilaisen omalla haluamallaan tavalla. Kurssilta saa vinkit kerman värjäämiseen sekä oikeanlaiseen pursotusterän valintaan. Käytössä on monen monta erilaista pursotusterää eli tyllaa, joilla harjoitellaan pursotusta ensin tasaiselle alustalle ja sen jälkeen omaan täytekakkuun. Lisäksi kakku koristellaan sokerikreemistä pursotetuilla kukilla ja lehdillä. Jokainen kurssilainen saa sähköpostiinsa reseptit sokerikakkupohjaan, kakun täytteisiin sekä vinkkeihin kakun kasaamista varten. Tarvitset kurssille mukaan vain täytekakun tai vaihtoehtoisesti voit tilata harjoituspohjan (styrox) kurssille 5 euron lisähintaan.


Cake pops-kurssilla (aikuinen-lapsi) saat viettää mukavan hetken yhdessä oman lapsen tai vaikka kummilapsen kanssa. Kurssilla valmistetaan erilaisia cake popseja eli kakkutikkareita niin kakku- kuin myös keksimassasta. Kaikki kurssilla tehdyt leivonnaiset pakataan leivoslaatikoihin. Herkuilla voi sitten herkutella vaikka yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Tämä on mukava lahjaidea lapselle tai nuorelle.


Kaikki Pullahiiren koristelu- ja leivontakursseilla tarvittavat koristeluvälineet löytyvät kurssipaikalta. Koristeluvälineitä on kattavasti tarjolla. Kaikkien aikuisille suunnattujen korislelukurssien hintaan kuuluu kirjallinen kurssimateriaali sekä kaikille leivontakursseille reseptit sekä vinkit kirjallisena. Kurssilla valmistetut koristeet
ja leivonnaiset pakataan kurssin päätteeksi leivoslaatikoihin kurssilaisten mukaan. Leivonnaisilla voi herkutella yhdessä läheisten kanssa ja koristeilla voi hyvin
koristella tulevien juhlien herkulliset leivonnaiset.

Lisätietoja kaikista kursseista löytyy täältä. Myös sähköpostilla ([email protected]) tai puhelimitse (p. 040-1242042) voi kysellä vapaita kurssipaikkoja sekä lisätietoa kursseista. Ota yhteyttä, jos haluat löytää juuri sinulle tai läheisellesi sopivan kurssin. Myös yksityiskurssit ovat tarjolla. Aiheina esimerkiksi lasten/nuorten kaverisynttärit muffinssien koristelun tai cake popsien valmistamisen merkeissä, polttariporukan yhteinen leivontahetki tai työporukan mukava leivonta- tai koristelukurssi. Kysy tarjousta omalle ryhmällesi!

Näin juhla-aikaan lahjakortti Pullahiiren koristelu- ja leivontakursseille on hyvä lahjaidea esimerkiksi koulunsa päättävälle, ammattiin valmistuvalle tai vaikka äidille äitienpäiväksi. Voit hankkia lahjakortin tietylle kurssille tai tietylle arvolle. Lahjakorttit myydään sähköpostitse ([email protected]). Lahjakortit pyritään lähettämään jopa saman päivän aikana sähköpostilla tilaajalle, joten myös nopealla varoitusajalla lahjakortin hankinta on mahdollista!

 

Kommentoi

  1. Unknown says:

    Ihania kakkuja ja hyviä vinkkejä! 🙂

    Käy ilmoittamassa kakkusi Unelmakakku-kilpailuun niin voit päästä Pariisiin herkuttelemaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close