Valkoista ja kultaa – kinuskiset kakkutikkarit / Caramel cake pops with metallic dust

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ: LEIVONTATARVIKELIIKE CONFETTI

Leivontatarvikeliike Confetin kanssa toteutettavassa yhteistyössä sain kokeiltavakseni uusia Rolkem-metallimaaleja, jotka ovat tarkoitettu erilaisten syötävien koristeiden ja leivonnaisten maalaamiseen. Nämä maalit (efektisävyt) ovat tulleet myyntiin Confetin myymälöihin eilen, joten kyseessä on todellakin uusi tuote. Metallimaalia voi käyttää joko kuivana tomuna tai kirkkaan alkoholin kanssa maaliksi sekoitettuna. Tällä maalilla saat kimaltelevaa ja metallista pintaa esimerkiksi kakkuihin tai koristeiden yksityiskohtiin. Nämä maalit sopivat erinomaisesti kultaiseen juhlateemaan.

Metallimaali sopii erinomaisesti esimerkiksi kovassa suosiossa olevien suklaavalumien tai sokerimassan maalaamiseen. Kokeilin metallimaalia myös sokeripitsin maalaamiseen, mutta tuo syötävä sokeripitsi on sen verran huokoista, että sen maalaamiseen kannattaa käyttää suihkeväriä tai valmista kultaista sokeripitsiainetta. Mielestäni metallimaali toimii paremmin sokerimassaan, pikeeriin ja suklaaseen sekä muihin vastaaviin pintoihin. Metallimaali on täysin syötävää, joten sitä voi käyttää huoletta elintarvikkeisiin. Löydät Confetin valikoimasta Rolkemin metallihohtomaalin kolmessa eri värissä – kulta, hopea ja pronssi. Täältä löydät lisää kokemuksia tuosta metallimaalista. 

Minä kokeilin tätä maalia pitsin lisäksi muun muassa kakkutikkareiden kuorrutukseen ja sokerimassasta tehtyjen koristeiden yksityiskohtiin. Näissä maali toimi hyvin. Isompien suklaapintojen maalaaminen vie aikaa, mutta lopputulos palkitsee upealla metallihohdolla.

Katso alta kinuskisten kakkutikkareiden ohje sekä vaihekuvat kakkutikkareiden valmistukseen ja metallimaalikoristeluun! 

Cake pops – Kakkutikkarit

(13 kpl)

Kakkupallot

200 g sokerikakkupohjaa

3 rkl kinuski tuorejuustoa

3 rkl pehmeää voita

Kuorrutus

200 g Candy melts-kuorrutenappeja

2 rkl ruokaöljyä tai 25 g valkosuklaata

Lisäksi

tikkaritikkuja

Rolkem metallimaalia (kulta, hopea, kupari)

alkoholia

sivellin

sokerimassakoristeita (ohje alla)

Murusta kakkupohja hienoksi muruksi käsin tai monitoimikoneen leikkuuterällä. Lisää joukkoon valitsemasi tuorejuusto sekä pehmeä voi. Sekoita massa tasaiseksi ja pyörittele palloiksi. Nosta kakkupallot hetkeksi jääkaappiin. 

Sulata sillä aikaa kuorrutenapit yhdessä valkosuklaan kanssa pienellä teholla mikrossa tai vesihauteessa. Jos käytät valkoisia
kuorrutenappeja, suosittelen ohentamaan sulatetut kuorrutenapit käyttämällä
öljyä ja jättämään valkosuklaan pois.

Upota jokaisen tikaritikun toinen pää hieman sulatettuun kuorrutteeseen ja paina tikut yksi kerrallaan kakkupalloihin. Kun kaikissa palloissa on tikku, nosta kakkupallot vähintään 15 minuutin ajaksi jääkaappiin. Jos kuorrutenapit jäähtyvät, sulata niitä hetki mikrossa tai vesihauteessa ja saat kuorrutettua kaikki kakkutikkarit.

Dippaa jokainen kakkupallo varovasti, lusikkaa tai haarukkaa apuna käyttäen kuorrutteeseen. Anna valua hetki. Nosta kakkutikkarit leivinpaperin päälle valumaan. Koristele puolet kakkutikkareista ennen kuorrutteen jähmettymistä kultaisilla kukkasilla (ohje alla). 


Kun kuorrute on jähmettynyt, maalaa ilman kukkakoristetta olevat kakkutikkarit metallimaalilla. Ota pieni määrä metallimaalia (tomu) lautaselle ja lisää tomun joukkoon alkoholia tippa kerrallaan, jotta saat tomusta maalattavan maalin. Lisäile tarvittaessa alkoholia. Jos et saa tasaista pintaa kuorrutteen päälle, anna alkoholin haihtua kakkutikkarin pinnasta ja maalaa metallinhohtoiset kakkutikkarit vielä metallimaalitomulla, kuivaa sutia apuna käyttäen.  

Vinkki! Jos kakkumassa on liian löysää, lisää lisää murustettua kakkua. Jos taas kakkumassa on liian murenevaa, lisää joukkoon hieman voita ja tuorejuustoa. 

Kultaiset kukat sokerimassasta

20 g Confetti kaulintamassaa

Rolkem metallimaali

alkoholia

kukkamuotteja

muotoilusieni

sivellin

Kauli sokerimassasta ohut levy ja ota siitä kukkamuotilla kukkia. Paina kukat pehmusteen päällä pois muotista, niin terälehdet nousevat kauniisti pystyyn. 

Anna koristeiden kuivua noin tunnin ajan. Sivele kukat metallimaalilla joko kokonaan tai vain pelkät kukkien reunat.

 Käytä valmiit koristeet yllä olevien kakkutikkareiden koristeluun.

Nämä kauniit ja hienostuneet kakkutikkarit sopisivat hyvin vaikka häätarjottaviksi. Jo pelkillä kultaisilla kukilla saa näyttävyyttä yksivärisiin kakkutikkareihin.

Kaupallisessa yhteistyössä 

Jos kaipaat vinkkejä mustavalkoisten juhlien tarjoiluihin, niin kurkkaa resepti mustavalkoisiin macaron-leivonnaisiin täältä. Täytemakuina suolakinuski ja lakusalmiakki. 

Kommentoi

 1. Nimetön says:

  Jos tekee kermakakun ja siihen laittaa pomadasta valutuksen ja sen maalaa metallimaalilla, mahtaako pysyä vai sulaako pomada kermavaahdon vuoksi? ��

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Nyt pitää sanoa etten ole kokeillut tuollaista yhdistelmää. En osaa siis kokemuksesta kysymykseesi vastata. Ehkä käyttäisin kerman kanssa mielummin candy melts- tai suklaavalumia. Siinä pitää huomioida, että kakku on kylmä ja valuma-aine ei ole liian kuumaa, jotta ei sulata kermaa.

 2. Nimetön says:

  Missä kakkutikkarit säilyy jos on sokermassa koristeet päällä? Juhlat seuraavana päivänä

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Cake popsien säilytys jääkaapissa.

  2. Nimetön says:

   Voiko ihan kakkukupussa laita ne popsit vai keräkö ne nesteet?

  3. Pullahiiri/Taru says:

   Voit säilyttää ne ihan ilman kupua. Näin ei ainakaan kosteus pilaa sokerimassakoristeita.

  4. Nimetön says:

   Kiitos ��

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close