Gluteeniton omenahyve / apple crumble

Keliakiaviikon kunniaksi julkaisen toisenkin gluteenittoman reseptin täällä viikolla. Näin syyskuussa – parhaimpaan omena-aikaan – myös tämä resepti on tehty hyödyntäen omenasatoa. Tämä omenahyve on hyvin yksinkertainen valmistaa ja todella herkullista. Valmis omenahyve ei ole vuoassa mitenkään erityisemmän kaunis, mutta annokset voi koristella kauniisti esimerkiksi syötävillä kukilla. Jos omassa pihassa kasvaa omenoita, niin tämän omenahyveen valmistat jo vaikka tämän päivän ruokailuun jälkiruoaksi. 

Huuhtele omenat, pilko ne ja laita vuokaan. Valmista omenapalojen päälle ihana murukerros ja paista omenahyve uunissa. Näin heposti saat pehmeät kanelilla maustetut omenat ja rapean murukerroksen. Tämän herkun voi sitten herkutella vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Huomioi, että käytät kaurana puhdasta kauraa, eli sellaisia kaurahiutaleita jotka ovat varmasti gluteenittomia. 

Alta löydät reseptin tähän ihanaan ja nopeasti valmistuvaan herkkuun! 

Omenahyve

gluteeniton

6 omenaa (pieniä kotimaisia)

2 rkl ruokosokeria

2 tl kanelia

Murukerros

100 g voita

2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

1 dl mantelijauhoja

1 dl ruokosokeria

1-2 tl kanelia

Pese ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Voit jättää omeniin kuoret, mutta poista siemenkodat. Siirrä omenat piirakkavuokaan. Sekoita omenoiden joukkoon kaksi ruokalusikallista ruokosokeria sekä kaksi teelusikallista kanelia. Kääntele omenoita niin, että sokeri ja kaneli tarttuu kaikkiin omenoihin. 

Valmista murukerros käsin tai koneella. Mittaa kylmä voi kulhoon pieninä paloina ja lisää joukkoon kaikki murukerroksen muut ainekset. Nypi ainekset käsin tasaiseksi muruksi. Jos valmistat murun koneella, niin mittaa silloin kylmä voi pieninä paloina leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon yhdessä muiden murukerroksen ainesten kanssa. Pyöräytä ainekset tasaiseksi muruksi koneella. Nostele tai ripottele muru omenapalojen päälle. Koko pinnan ei tarvitse peittyä. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuutin ajan, tai kunnes omenat ovat pehmentyneet. 

Tarjoile lämmin omenahyve esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa. Koristele valmiit annokset vaikka syötävillä kukilla. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close