Kookoskermavaahto – Helppo maidoton kuorrute täytekakuille ja kuppikakuille Saan paljon kysymyksiä koskien erityisruokavalioita. Nyt ajattelin jakaa täällä blogissa hyvän ja helpon maidottoman ja vegaanin kuorrutteen kakuille tai kuppikakuille. Tämä vaatii vain vatkaimen (varmasti käsinkin onnistuu oikein hyvin) sekä kookoskermaa tai -maitoa. Yhdellä kookoskermapurkillisella kuorruttaa kuusi muffinssipohjaa reilulla pursotuksella.
Kookoskermavaahto

(maidoton)


1 prk (noin 200 ml) kookoskermaa tai kookosmaitoa

(1 rkl vaniljasokeria)


Laita kookoskermapaketti tai kookosmaitopurkki jääkaappiin. Pidä sitä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen purkin/paketin avaamista. Avaa purkki ja valuta ylimääräiset nesteet pois. Lusikoi jäljelle jäänyt kookoskerma vatkauskulhoon ja vatkaa muutamien minuutien ajan. Tämän jälkeen voit maustaa vaahtoa halutessasi esimerkiksi vaniljasokerilla. Vatkaamisen jälkeen vaahto on valmis käytettäväksi niin täytekakun, piirakoiden kuin kuppikakkujenkin kuorrutukseen.


Tämä kookoskerma sopii erinomaisesti erilaisiin hedelmätäytteisiin. Itse pidän varsinkin ananaksen ja kookoksen yhdistelmästä, joten esimerkiksi hyydykekakkujen reunaan tämä sopisi paremmin kuin hyvin. 

Vinkki! Tuo nesteiden valutus ja kookoskerman kylmennys on tärkeitä vaiheita tässä kookoskermavaahdon valmistamisessa. Kookosmaidossa nestettä lähtee enemmän, kun taas kookoskermasta nestettä ei juuri enää irtoa. Kookoskerma vaahtoutuu vielä kylmänä huomattavasti paremmin, joten senkin vuoksi purkin/paketin viilentäminen on tärkeää. 


Kookoksen maku on sen verran voimakas, että se varmasti jakaa mielipiteitä puolesta ja vastaan. Itse olen ajanmittaan kookoksesta oppinut pitämään ja lisää kookosreseptejä on tulossa myös tänne blogiin 🙂


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Kommentoi

 1. Celebration Treats 4U says:

  Itse olen tehnyt vain kookosmaidosta samalla tavalla vaahtoa. Täytyypä kokeilla myös kookoskermasta joskus. MInä olen aina itse pitänyt kookoksesta, mutta se tosiaan jakaa mielipiteitä puolesta ja vastaan. Onpa omassakin perheessä yksi, joka ei ymmärrä sen päälle…

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Molemmat toimivat. Kookoskermassa tuo ylimääeäisen nesteen määrä on vain hyvin paljon vähäisempi. Näin ollen samalla tavoin toimivat molemmat purkit.

 2. Taru says:

  Mä olen myös muutaman kerran käyttänyt kookoskermaa päärynämuffinssien pursotukseen. Mielestäni maistuu todella hyvälle ja sopi päärynän kanssa tosi hyvin yhteen! Huomasin myös, että eri merkkiset kookoskermat vaahtoutuu eri tavalla vaikka aina vaahdotin ne kylmänä.

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Päärynä ja kookos sopivat varmasti erinomaisesti yhteen. Pitääkin kokeilla eri merkkejä. Näin ollen tietää sitten minkä valitsee. Minulla oli pahvinen kookoskermapaketti, mutta merkkiä en nyt muista. Pitääkin vielä tarkistaa kaupan kuitista tuo merkki 🙂

 3. redrose82 says:

  Ihana idea näin kookoksen ystävälle =)

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Juuri sinulle sopiva resepti sitten.

 4. Nimetön says:

  Kiitos Taru ohjeesta.Kokeillaan Elsan kanssa viikonloppuna

  -Anne-

  1. Pullahiiri/Taru says:

   Kokeilkaa ihmeessä tuota vaahtoa 🙂

 5. Mirkku says:

  Sulaako tämä vaahto helposti, eli pitääkö kakku syödä nopeasti? ?

  1. En nyt itse muista, että tämä olisi mitenkään erityisen nopeasti ”lässähtänyt” tai sulanut. Vähään aikaan en ole tätä tehnyt. Pitääpä muistaa katsoa tuota seuraavalla kerralla.

   1. Pekka says:

    Voiko kookosvaahtoa jämäköittää jollakin vegaanituorejuustolla? Onko sulla antaa vinkkiä mikä toimii hyvin?

    1. Hei! Nyt en osaa sanoa, kuinka paljon tuollainen vegaaninen ”tuorejuusto” jämäköittäisi vaahtoa. Ehkä käyttäisin vaahdon tällaisenaan ja jos täytteeseen tarvitsisin, niin lisäisin joukkoon sitten tuollaista vegaanista ”tuorejuustoa”. Pahoittelen, etten nyt osaa tässä asiassa auttaa. Nykyään kyllä erilaisen vegaaniset ”kerman korvikkeet” vaahtoutuvat aika hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close