Leivontakilpailu ja tuoretta pullaa kahdeksalla tavalla

Pääsin eilen hienoon tilaisuuteen, kun minun harteilleni luotettiin vastuutehtävä. Olin mukana SOKin Presso-kahviloiden Presso Paakari 2016-kisan tuomaristossa. Tuo vastuutehtävä  hieman jännitti, koska olen ollut itse monesti erilaisissa kilpailuissa mukana, mutta usein siellä tekijän puolella. Osaan samaistua kilpailijoiden paineeseen pullien onnistumisesta, tiedän kuinka uunin paistotulos voikin joskus yllättää ja raaka-aineet toimia jonkun ihmeen takia eri tavoin kuin normaalisti. Kisapaine on kilpailijoilla lähes aina kova. Tällä kertaa kuitenkin kaikki kilpailijat selvisivät omasta kilpailijaroolistaan kunniallisesti ja hyvin arvosanoin. Ihan yksin ei onneksi tarvinnut tuomarina toimia, vaan seuranani olivat Presson ketjupäällikkö Janne Kulovuori, kehityspäällikkö Jussi Ulanen SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta sekä Lantmännen-Unibaken avainasiakaspäällikkö Piia Töllinen.

Presso Paakari 2016-kilpailussa oli tavoitteena löytää Presso-kahviloihin uusia herkullisia makuja ja päästää samalla kaikki työntekijät suunnittelemaan kahvilan pullatuotteita. Tuore ja lämmin pulla on Presso-kahviloiden tärkeä myyntituote. Kilpailun finaaliin oli valittu kahdeksan kilpailijaa esiraadin jälkeen. Tuomariston tehtävänä oli arvioida pullien makua, ulkonäköä ja innovatiivisuutta. Pullien on oltava sellaisia, että niiden valmistus Pressossa onnistuu helposti ja jokaiselta työntekijältä. Myös tasalaatuisuus on tärkeää. Tuomarin tehtävään kuului siis paljon pullaa – ihan luvan kanssa. Onneksi tuotteet olivat niin herkullisia, että niitä jaksoi maistella ihan viimeiseen kilpailupullaan asti. Voittajapulla oli tuttu kanelipulla, jonka kisan voittaja Miia Mäkinen Seinäjoen Pressosta oli tuunannut mustikoilla, kauramurulla sekä ihanalla tuorejuustokuorrutteella. Vaikka Miian ajatus oli lähtenyt perinteisistä kotimaisista mauista, tämä pulla toi mieleeni heti ensi puraisulla amerikkalaiset cinnamon rolls-pullat. Miian tekemässä pullassa oli runsaasti makuja, joita tasapainotti herkullinen tuorejuustokuorrute. Tämä pulla oli SE pulla, josta halusi ottaa ehdottomasti lisäpaloja. 

Kannattaa kurkkailla lähimmän Presson valikoimaa, koska ihan kohta tekin pääsette maistelemaan ihanaa mustikka-tuorejuustokierrettä. Ainakin tämä voittajapulla ja ehkä osa kilpailun muistakin tuotteista pääsee Presson myyntivitriineihin. 

kuva: SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus

Kuvassa voittaja Miian lisäksi pienillä päärynäpiirailla toiseksi tullut Emilia Koskiniemi Tampereen Pressosta  ja kolmanneksi tullut Henna Siippainen Kuopion Pressosta perinteisemmällä – mutta hyvin näyttävällä – kranssin malliin valmistetulla vanilja-bostonilla. 


Nyt myös sinulla on mahdollisuus osallistua Presso Paakari-arvontaan omalla pullallasi. Arvonnan voittaja saa leivonta-aiheisen palkinnon sekä ravintolahjakortin. Katso tarkemmat tiedot täältä ja kilpailun säännöt täältä. 

Kiitos Pressolle yhteistyöstä ja luottamuksesta tässä kilpailussa. 

Yhteistyössä

Kommentoi

  1. Iina Huhtakoski says:

    Aivan mahtavaa, oli törmätä tähän juuri blogiringin blogikollegan blogissa 🙂 Viimeiset pari viikkoa ollaan tuota pullaa töissä maisteltu, ja kyllä itsellä oli vahva luotto siitä, että Miia vie voiton. 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva Iina, että teillä oli kova luotto Miiaan 🙂 Kyllä vaan oli herkulliset makuyhdistelmät!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close