Movemberin Pähkinäinen fudge-piirakka

Tämä herkullinen piirakka syntyi ajatuksesta yhdistää makea ja herkullinen fudge piirakkapohjan kanssa. Näin fudge muuttui kahvipöydän makeisesta leivonnaiseksi. Tämä sopii myös vaikka nopeaksi vierasvaraksi, koska kaikki raaka-aineet säilyy pitkiäkin aikoja ja piirakka on todella nopea valmistaa. Toki jäähdytys vie hieman aikaa, mutta näin viileillä keleillä sekin onnistuu pikaisesti ulkosalla, hyvin suojattuna tietenkin.Movemberin 

pähkinäinen fudge-piirakka

(12-15 hlölle)


Pohja

100 g voita

1/2 dl kaakaojauhetta

1 1/2 dl tomusokeria

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kylmää vettä


Täyte

200 g pähkinäsuklaata

200 g tummaa suklaata

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa

(hasselpähkinä rouhetta)

Sekoita pohjaa varten kuivat aineet keskenään. Laita leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneeseen kylmä voi pieninä paloina sekä kuivat aineet. Pyöräytä niin kauan, että seoksesta tulee hienoa ja jauhomaista. Lisää ohuena nauhana koko ajan konetta pyörittäen kylmä vesi joukoon. Näin jauhoseoksesta muodostuu kiinteämpi massa. Työstä vielä käsin hieman massaa. Levitä massa noin 26-28 cm öljyllä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja hieman reunoille käsin painellen. Käytä apuna tarvittaessa hieman vehnäjauhoja. Laita pohjan päälle leivinpaperi ja hieman painoa (esimerkiksi kuivia herneitä). Paista 175 asteessa pohjaa noin 12 minuutin ajan. Ota piirakan päältä paino ja leivinpaperi pois. Jatka paistamista vielä noin 5 minuutin ajan ilman painoa ja suojaa. 

Valmista täyte paiston aikana. Mittaa kuumuutta kestävään astiaan paloiteltuna suklaa sekä kondensoitu maito. Laita astia vesihauteeseen ja sekoittele niin, että suklaa sulaa ja massasta tulee tasaista. Kaada fudge-massa kuuman piirakkapohjan päälle ja jäähdytä piirakka huoneenlämpöiseksi. Nosta huoneenlämpöinen piirakka lopuksi jääkaappiin säilytykseen. Voit toki tarjoilla piirakan jo heti huoneenlämpöisenä, ilman kylmäksi jäähdyttämistä.

Nautiskele kahvipöydässä sellaisenaan! Parasta tämä on huoneenlämpöisenä, joten jos viilennät kakun, niin ota se huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua. 


Vinkki! Jos sinulta ei löydy monitoimikonetta, niin voit myös nyppiä voin ja kuivat aineet käsin keskenään. Lisää lopuksi kylmä vesi, jotta massasta muodostuu kiinteämpi. 


Vinkki! Voit myös tehdä piirakkapohjan jo etukäteen. Näin piirakan valmistus on vielä nopeampaa vaikka yllätysvieraille.

Lisäys 16.11.2014: Kondensoidun maidon löydät suurempien kauppojen leivontahyllystä tai maitohyllystä, jossa säilytetään huoneenlämmössä säilyvät maidot. Kondensoitu maito myydään säilyketölkeissä.  

Movember ja viiksiä joka puolella… 

Pullahiiri haluaa olla mukana ja tukea Movemberiä Mo Sistana. Täällä voit käydä katsomassa tarkemmin, mitä se sitten tarkoittaa 🙂

 Käykääs vielä kurkkaamassa blogissa oleva arvonta täällä.

 

Kommentoi

  1. Unknown says:

    Tosi kivasti kuvattu nuo! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close